Wouter van der Toorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 november 2020 door Redactie

Blogger benadrukt dat God een mysterie is: 'Alle ideeën over God zijn bekrompen'

'Alle ideeën over God zijn bekrompen. Alle ideeën ja. De mijne incluis. En de jouwe incluis. En incluis de mensen die niet geloven in God, in ieder geval niet in de God waar jij in zegt te geloven. Incluis alle zeker weters', schrijft Wouter van der Toorn via zijn blog Creatov.nl. Hij deelt de suggestie om het woord 'God' een poosje niet te gebruiken omdat Hij een mysterie is.

'Van God is iets of iemand gemaakt die we kunnen begrijpen', merkt Van der Toorn op. 'Het is jammer dat veel van het mysterie is verloren gegaan. (...) Deze gedachte hield me bezig: wat nu als we God als een niet te doordringen mysterie te zien. Dat dat het gegeven is en dat alle beweringen erbovenop het mysterie alleen maar kleiner maken. God behoort dan opeens niet meer tot het domein van bijvoorbeeld alleen maar gelovigen, al helemaal niet tot christenen met een bepaalde overtuiging.

Mysterie is dat wat je uiteindelijk nooit echt begrijpt. Het blijft zich ontvouwen als je er in relatie mee blijft, erop richt. Maar steeds een beetje meer en steeds weer minder. God is wonderlijk fantastisch mysterie, zonder oordeel, vol uitnodiging en liefde. En dat is wat we van God kunnen weten', schrijft de blogger.

Lees hier het volledige commentaar van Wouter van der Toorn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events