Farid Azarkan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2020 door Redactie

Christelijke Kamerleden boos op Azarkan: "Dit is ziek"

"Als u nu wil praten over een mogelijke blasfemiewet, zegt u: die moordenaar in Frankrijk had een punt. Dan zakt u door de ondergrens", aldus ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers donderdag in een Kamerdebat tegenover DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan over de vrijheid van meningsuiting en de recente aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk.

Ook andere Kamerleden waren boos op Azarkan. Hij toont begrip voor moslimorganisaties die in een petitie pleitten voor een verbod op godslastering, kort nadat in Frankrijk een leraar werd onthoofd omdat hij in de klas een cartoon van de profeet Mohammed had besproken. "Ik begrijp niet dat daar zoveel kritiek op is, los van de timing", zegt Azarkan daarover.

Maar volgens veel Kamerleden is juist die timing zo cruciaal. "Er is een leraar onthoofd. Dan een discussie voeren over godslastering, is ziek", briest CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg. Volgens SGP-voorman Kees van der Staaij zegt dat de context waarin de petitie werd gestart juist de essentie is. "Dat je dat op allerlei mogelijke momenten mag doen, maar dat je dat niet moet doen na een aanslag waarbij je eigenlijk op die manier doet alsof we, onder druk van terreur, eens een goed gesprek moeten hebben hoe we met elkaar om moeten gaan", zegt hij.


Politiek
- Kaag heft blokkade CU op en wil onderhandelen: "Wij zijn bereid een concessie te doen"
- Zo reageren christelijke partijen op Prinsjesdag
- Gert-Jan Segers krijgt meeste vertrouwen van Nederlandse kiezer
- Sigrid Kaag stapt na motie van afkeuring op als minister en wenst haar collega's "Gods zegen"
- CDA, ChristenUnie en GroenLinks komen met Nationaal Isolatieprogramma
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Typisch voorbeeld van cultuur verschil waarbij het niet meevalt om te accepteren je aan te passen vanuit je eigen cultuur.
Ik vond dat Segers juist een punt had .

Had men eerst maar 120.000 handtekeningen opgehaald als reactie op het onthoofden en hun afschuw erover verkondigd .

Dan kun je daarna het punt bespreken over het moedwillig kwetsen .....Wat kwetsen betreft : Er zitten ook leraren thuis vanwege een prent met daarop een TERRORIST afgebeeld !!!Toon meer reacties (1)