archeologische vondst gezur golan israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2020 door Redactie

Israëlische archeologen vinden 3000 jaar oud fort van koning David

Israëlische archeologen hebben een nieuwe vondst gedaan uit de tijd van koning David. CBN News meldt de vondst door de Israëlische Antiquariaat Autoriteit (IAA). In de buurt van Hispin is een oud fort gevonden van het koninkrijk Gezur. Het laat een belangrijk stukje van de Bijbelse geschiedenis en oude bondgenootschappen van koning David zien.

Het fort is strategisch gelegen op een heugel in de buurt van het El-Al ravijn. In het fort, gemaakt van basalt, werden talloze schatten gevonden zoals beeldjes en sieraden.

"Bij de opgraving ontdekten we tot onze verbazing een zeldzame en bijzondere vondst: een grote basaltsteen met een schematische gravure van tweehoornige figuren met uitgespreide armen. Er kan ook een ander object naast hen staan", ligt IAA de vondst toe. De archeologen hopen door de gevonden objecten meer te ontdekken over de oude cultuur in Gezur en de regio Golan.

Het koninkrijk van Gezur was een van de bondgenoten van koning David. Het was een onafhankelijk Aramees koninkrijk. Volgens Bijbelse overleveringen trouwde David met Maacha de dochter van de koning van Gezur. Hun zoon, Absalom, vluchtte naar zijn moeders vaderland nadat hij zijn halfbroer Amnon vermoorde. Na drie jaar keerde hij terug naar het koninkrijk van David.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events