Donald Trump tweets
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2020 door Redactie

'Opruiende' tweets Trump mogelijk aanleiding afname christelijke stemmen

Prominent auteur Joel Rosenberg stelt dat honderdduizenden Amerikaanse christenen wegbleven van de stembussen tijdens de verkiezingen. Reden hiervoor is volgens de schrijver en directeur van All Israel News de karakterisering van de president door onder anderen zijn tweets, meldt de Christian Post. "Als Trump uiteindelijk zijn herverkiezing verliest - wat verre van duidelijk is, maar zeker mogelijk - zou zijn probleem met een klein maar belangrijk percentage evangelicalen doorslaggevend kunnen zijn", aldus Rosenberg.

Rosenberg beweert christenen 'uit de hele VS' gesproken te hebben. Hij zegt dat velen 'niet verder konden kijken dan wat zij beschouwen als de karakterproblemen van Trump'. Onder de gelovigen is onvrede over de manier waarop Trump gereageerd heeft op corona, zijn 'opruiende' tweets, zijn 'rampzalige' en 'onsmakelijke' optreden tijdens het eerste presidentiële debat, zijn 'onvriendelijkheid' jegens zijn politieke rivalen en tegenstanders, zijn waargenomen 'oneerlijkheid' over verschillende onderwerpen, zijn 'chaotische' en 'uitputtende' manier van besturen en zijn 'rare' foto voor een kerk in Washington. 

Deze waslijst aan redenen leidde er voor veel christenen toe dat zij niet op de Republikein wilde stemmen. Zij stemden echter ook niet op democraat Biden, wegens onder anderen zijn abortusstandpunten. Wat resulteerde in een grote groep witte evangelicals die wegbleef bij de stembussen.

Volgens Rosenberg resulteert het verlies van één procentpunt een verlies zijn van 450.000 stemmen. Verwijzend naar de exit-poll van All Israel News die een daling van 1,6 procent in de steun voor Trump onder evangelicalen aantrof tussen 2016 en 2020, vertelde Rosenberg Bedard dat de afname van de steun zich vertaalt in een potentieel verlies van 720.000 kiezers. "In spannende verkiezingen zoals die van dit jaar, kunnen deze stemmen van grote betekenis zijn voor de uitkomst", aldus Rosenberg.

Onderstaand een van de karakteriserende tweets van Donald Trump. De president van Amerika spreekt vaak in grote letters. Hij noemt verschillende berichtgevingen 'fake news'. Ook nu het erop lijkt dat hij de verkiezingen verliest.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

We hebben het laatste nog niet gezien van deze man. Overigens: Trump ontsloeg gisteren verscheidene topofficieren in het Amerikaanse leger en verving ze door akolieten. Voelt u de bui al hangen? Of is een gewelddadige staatsgreep "Gods wil"? Wie?
J
@Ludo, ik denk dat figuren als Hogepriesteres Paula White totaal geen moeite zouden hebben met een -al dan niet gewelddadige- staatsgreep. Hoe het verder gaat? Ofwel Trump kiest alsnog eieren voor zijn geld, ofwel hij zal zijn uiterst bedenkelijk reputatie als gevaarlijke idioot vervolmaken.
J
Trump heeft de minister van defensie en anderen vervangen omdat die niet mee wilden werken aan het terugtrekken van de troepen uit Afghanisthan. Hij heeft hen vervangen door mensen die als expert gelden op het uitvoeren van speciale acties.

Trump wil zijn beloftes uitvoeren.

De ontslagen minister was ook werkzaam als adviseur bij wapenindustrie die er juist belang bij heeft om in Afghanisthan te blijven. Warren (Pocahontas) wees op dit gevaar.

De neo cons (Bush) en Biden/ Clinton willen juist in Afghanisthan blijven.

Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen