Tempelberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2020 door Redactie

ChristenUnie en CDA spreken zich uit tegen omstreden VN-resolutie over Tempelberg

ChristenUnie en CDA willen dat de Tweede Kamer uitspreekt dat ze zich niet kan vinden in de VN-resolutie die de Tempelberg eenzijdig benoemt als Haram al-Sharif. Nederland had eerder voor die resolutie gestemd. Volgens de partijen ontkent het gebruik van enkel de islamitische naam voor de Tempelberg de Joodse verbondenheid met die plaats in de geschiedenis. De motie waarin de Kamer zich uitspreekt tegen de Nederlandse voorstem wordt ingediend tijdens de behandeling van de begroting Buitenlandse Zaken.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: “Keer op keer worden in de VN zeer eenzijdige resoluties tegen Israël aangenomen. Tot mijn grote ergernis steunt Nederland het grootste deel van deze resoluties, wat in strijd is met een eerdere oproep van de Tweede Kamer. Eén van de dieptepunten is een resolutie die, door enkel de islamitische naam van de Tempelberg te gebruiken, moedwillig de Joodse geschiedenis en wortels van het land ontkent. Het is tijd dat de Tweede Kamer zich uitspreekt tegen deze schandalige poging en dus tegen de Nederlandse voorstem.”

CDA-Kamerlid Martijn van Helvert: "Als Nederland een rol wil spelen in de oplossing van het conflict, moeten we ons beseffen dat woorden heel gevoelig liggen. Als je de Tempelberg alleen maar benoemt met de Islamitische naam, dan weet je dat je groepen uit elkaar drijft. Onze inspanning moet gericht zijn op het bijeen brengen van partijen."

Nederland stemde vorige week voor zes van de zeven anti-Israëlische VN-resoluties. Dit is opmerkelijk, gelet op het feit dat de Tweede Kamer eerder had besloten zich “actief te verzetten tegen VN-organisaties die onevenredige aandacht aan Israël besteden”, en de verklaring van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, vorig jaar dat Nederland “zich actief zou inzetten om onevenredige aandacht voor Israël bij de VN te bestrijden”.

Ook de Eerste Kamer komt in actie, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Peter Schalk (SGP) diende samen met Pim van Ballekom (VVD), Paul Frentrop (FVD), Tineke Huizinga (CU) en Marjolein Faber (PVV) een motie in. Het document “verzoekt de regering, zoveel mogelijk tegen de VN-resoluties te stemmen waarin naar de Tempelberg verwezen wordt met alleen de Arabische naam al-Haram al Sharif”. Daarnaast wordt de regering opgeroepen andere EU-landen te stimuleren hetzelfde te doen. De motie kon op een meerderheid van de Eerste Kamer rekenen.

Lees ook: VN neemt resolutie aan: Tempelberg heet vanaf nu Haram al-Sharif.

Reacties

T
Heel fijn dat de ChristenUnie samen met het CDA uitspreekt dat ze zich niet kunnen vinden in de resolutie van de VN over de Tempelberg. De Nederlandse afgevaardigde stemt regelmatig tegen Israël. In zijn ogen is Israël een schurkenstaat. Dit maakt het dat de afkorting VN voor mij staat als: Verkopers van Nonsens.
Hebr. 12:22,23 zegt: 'Nee, u staat voor de Sionsberg, voor de stad van de levende God, het hémelse Jeruzalem en voor duizenden engelen die in vreugde bijeen zijn, voor de gemeenschap van eerstgeborenen, die in de hémel ingeschreven zijn ...'.

Waarom maken mensen, die zeggen christen te zijn, zich toch zo druk om een hoopje zand ergens in het Midden-Oosten? Waarom bedenken ze niet de dingen die bóven zijn, waar Christus is ...?!

De Verenigde Nonsens moet zich eens uitspreken tegen China (Tibet, Oeigoeren, Hongkong), Rusland (Krim, Donjetsk), Marokko (West-Sahara) en Saoedië (Jemen)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events