India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2020 door Redactie

'Zelfmoord' Indiase christen blijkt na onderzoek moord na verkrachting

Onderzoek naar de dood van een Indiase christelijke vrouw in augustus wijst zelfmoord uit. Het lichaam van Jyoti William (20) werd aangetroffen met letsel aan haar nek en voeten, meldt de Christian Post. De politie vermoedde aanvankelijk dat het om zelfmoord ging nadat ze een gifspuit bij haar bed hadden gevonden. Haar zaak is wegens het getuigenis van de familie William opnieuw onderzocht door de politie. Naar waarschijnlijkheid is zij verkracht voor zij vermoord werd. 

Volgens de familie van William zijn belangrijke feiten uit de zaak van Jyoti weggelaten door de lijkschouwers die het eerste onderzoek naar haar moord deden. "Haar geslachtsdelen waren niet goed bedekt, wat aangeeft dat ze was verkracht en gedood. In haar rechterhand waren watten gestopt alsof iemand het daar had geplaatst om te bewijzen dat ze zelfmoord had gepleegd door gif te injecteren," reageert Venus William, de zus van Jyoti. "Als ze zelfmoord had gepleegd, waarom had ze dan zoveel verwondingen? Waarom waren haar geslachtsdelen dan ontbloot?"

De politie opende na het verhaal van Venus en andere gezinsleden een nieuw onderzoek naar de zaak. Ondanks dat de signalen van moord aanwezig waren, pakte de politie de zaak in eerste instantie niet op als een moordzaak. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat de eerdere constateringen verschillende bewijzen hadden verhuld. Door de verhulling van de moord, werd er verder niet gezocht naar de dader, mogelijjk daders. De familie van de Indiase christen hoopt dat verantwoordelijke voor de moord alsnog wordt opgespoord en berecht zal worden.

India staat op plek 10 op de Open Doors ranglijst christenvervolging. Het is lastig om christen te zijn in het land wegens corruptie en hindoe-extremisme. Christenen worden vaak onterecht berecht en behandeld door mensen in hun omgeving en lokale politie-overheden. Zo ook in het geval van Jyoti William, waar de moord op de christen in eerste instantie niet werd erkend door de onderzoekers.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events