Ranin maitresse Carln Lentz Hillsong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2020 door Redactie

Maitresse Hillsong voorganger: "Ik wist niet dat hij voorganger was"

De maitresse van Hillsong voorganger Carl Lentz spreekt zich uit over hun relatie. Ze was volgens de Christian Post diep gekwetst door de post op Instagram door Lentz en besloot daarom haar kant van het verhaal te vertellen. "Het was niet slechts een seksuele relatie, we vonden troost en een diepe connectie", aldus de 34-jarige modeontwerpster Ranin.

"Ik was ontrouw in mijn huwelijk, de meest belangrijke relatie in mijn leven en daar ben ik verantwoordelijk voor gehouden", schreef Lentz in een eerdere toelichting van de affaire op zijn Instagram.

Ranin geeft aan lange tijd geen weet te hebben gehad van het beroep van Lentz en zijn huwelijk. Nadat zij elkaar ontmoetten in mei hadden ze volgens de maitresse tot vorige week een paar keer per week seksueel contact met elkaar. Daarnaast geeft ze aan dat ze elkaar continu belden. Via berichten die online werden opgeslagen ontdekten de vrouw van Lentz, Laura, en de kerkleiders van Hillsong New York de affaire.

Brian Houstan, de oprichter van Hillsong, stuurde een e-mail naar de gemeenteleden over het ontslag van Lentz. 'Leiderschapsproblemen, vertrouwensbreuken en een recente onthulling van morele tekortkomingen', werden als redenen voor het ontslag genoemd. "Ik hoop dat jullie begrijpen dat het niet gepast is om verder uit te wijden over de details", aldus Houston in zijn mailbericht.

"Ik heb geen kennis van de christelijke wereld, ik ben moslim", legt Ranin uit. "Hij zei dat de mooiste vrouwen uit het Midden-Oosten komen, daarna zijn we blijven praten en wisselden we nummers uit." Lentz vertelde in eerste instantie alleen zijn voornaam aan Ranin.

Toen Ranin ontdekte dat Lentz zeventien jaar getrouwd is en drie kinderen heeft, was ze geschokt. "Hij zei tegen mij dat toen hij mij ontmoette, God tegen hem zei dat hij mij moest vertellen dat ik waardevol ben en dat er iets bijzonders aan mij is, blablabla", aldus Ranin.

Het verhaal van Ranin is nog niet bevestigd door Lentz of Hillsong. De modeontwerpster verwacht dat er mogelijk nog meer verhalen naar buiten zullen komen, nu zij haar verhaal heeft verteld.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen