Homogenezing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2020 door Patrick Goede

Britse organisatie die homo's therapie aanbiedt klaagt bank aan na verwijderen rekening

De Britse organisatie Core Issues Trust, die mensen met homoseksuele gevoelens therapie aanbiedt, gaat de Britse bank Barclays aanklagen voor het verwijderen van hun bankrekening.

Michael Phelps van Christian Concern legt aan de Financial Mail uit dat de organisatie zich gediscrimineerd voelt. Phelps: "Het gaat om de geloofsovertuiging van de organisatie dat homoseksuele gevoelens kunnen veranderen door bepaalde therapie."

Hij vervolgt: "Het gaat er niet om dat Barclays een boodschap moet verspreiden waar de bank het niet mee eens is. Dit gaat simpelweg om het verschaffen van een bankrekening. De bank stelt zich nu op als een morele scheidsrechter die oordeelt welke perspectieven in de samenleving geaccepteerd zijn en welke niet."

Voorwaarden
"In onze voorwaarden en het beleid staat dat we de bankrekening van onze klanten kunnen beëindigen als we hen daar twee maanden van tevoren over berichten", zegt Barclays in een verklaring. De mededeling dat hun account zou worden verwijderd vanwege hun conversietherapie kreeg Core Issues Trust in juli en in september toen de rekening werd gesloten.

Core Issues Trust benadrukt dat het alleen therapie aanbiedt aan mensen die daar vrijwillig voor kiezen. De actie van Barclays lijkt te zijn beïnvloed door uitspraken die premier Boris Johnson in juli deed: "Ik denk dat homobekering absoluut weerzinwekkend is. Er is geen plaats voor in een beschaafde wereld en er is ook geen plaats voor in dit land."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen