Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2020 door Jeffrey Schipper

Zo reageert het Reformatorisch Dagblad op overwinning Biden

Joe Biden is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Tegenstellingen overbruggen is volgens het Reformatorisch Dagblad één van zijn grootste uitdagingen. "Biden kreeg weliswaar 4 miljoen stemmen meer dan Trump, maar dat betekent wel dat er een enorme groep is die de Republikeinse kandidaat steunde", stelt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad.

De uitgestoken hand naar de Trump-kiezers vindt het RD een positief signaal. Tegelijkertijd benadrukt de krant dat Biden een progressieve agenda heeft. "Vooral als het gaat om zaken als abortus en de lhbt-emancipatie wil hij een libertijns beleid voeren. Daarmee vervreemdt hij een belangrijke groep Amerikanen van zich. (...) Alleen wanneer hij in zijn beleid toont rekening te houden met de wensen en gevoelens van de verslagen Republikeinen kan op de lange duur wellicht bij hen vertrouwen groeien."

De RD-hoofdredactie merkt op dat er heel wat op Trump aan te merken valt, maar dat hij zich tegelijkertijd inspande voor de beschermwaardigheid van het leven, het belang van godsdienst- en onderwijsvrijheid, de belangen van Israël. Ook wijst men op zijn strijd tegen "de oprukkende genderideologie". "Juist op deze wezenlijke terreinen lijkt Biden de bakens te willen verzetten. En dat tempert voor christenen in belangrijke mate de hoop die velen nu uitspreken."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: Joe Biden wint Amerikaanse verkiezingen: oprechte katholiek of 'abortuspresident'?


Amerikaanse verkiezingen
- Jan van den Bosch ziet Joe Biden niet als boeman: "Hij schaamt zich het evangelie niet"
- Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?
- Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
- Joe Biden wordt de nieuwe president: reden voor een feestje?
- Joe Biden wint Amerikaanse verkiezingen: oprechte katholiek of 'abortuspresident'?
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Reacties

J
Er is pas een president elect als hij gekozen word door het electoral college.

Van een aantal states is nog steeds geen officiele bevestigde uitslag.

Dzat zelfs het Reformatorisch dagblad de rule of law ontgaat en meeholt me de rule of the media is ronduit verbazingwekkend. Waarom?Trump kan nog steeds een meederheid aan kiesmannen winnen. Zelfs CNN heeft vandaag weer een aantal swingstates op toss up gezet waardoor Biden onder de 270 kiesmannen komt.Ja en North Caraolina is nu officieel naar Trump gegaan.M
De verblinding in refo NL is verbijsterend. En dat in juist deze tijd, richting het naderende einde van dit tijdperk.

Het profetische woord is buiten beeld geraakt. En zo loopt men achter de wereld aan, met wat opzichtig verzet betreffende ethische kwesties, maar desondanks meegaand in de globalisatie agenda.

Deze is gericht tegen de ordening van God, die de mensheid heeft gedeeld in natie staten.
D
Vreemd dat het reformatorisch dagblad Biden ziet als president, terwijl het hooggerechtshof nadrukkelijk stelde dat de stemmen in Pensylvania die na de vervaldatum binnen kwamen apart moet tellen.Waarschijnlijk zal Trump het niet redden,maar tot nu toe is er nog geen definitieve uitslag
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events