Getuigen met lef
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door SDOK

Online event SDOK 18 duizend keer bekeken

Het online-event ‘Getuigen met lef’ dat SDOK onlangs uitzond, leverde binnen twee weken 18.000 views op. Dit zijn 8000 views meer dan bij het vorige event dat in juli werd uitgezonden. “Dit kijkcijfer heeft onze verwachtingen overtroffen”, zegt Richard Groenenboom, woordvoerder van SDOK en presentator van het event.

Tijdens het online event werden video’s vertoond met verhalen van vervolgde christenen die vrijmoedig getuigden van geloof, ondanks de tegenstand die dit oplevert. In de studio werd doorgesproken met studiogasten die handvatten aanreikten over hoe je als christen kunt getuigen in onze context. In de uitzending was onder andere Wesselien Fouad te gast. Samen met haar man Faraidoun evangeliseert ze onder moslims in Rotterdam. Ze hebben hierdoor met doodsbedreigingen te maken. Ook ds. Paul Visser, predikant van de hervormde Maranathakerk in Rotterdam was aanwezig. Samen met SDOK reisde hij naar India om vervolgde christenen te ontmoeten. Vanuit zijn ervaring als pionierpredikant in Amsterdam gaf hij praktische adviezen om het Evangelie te delen.

Kerkmuren
Volgens SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom laat het hoge kijkcijfer zien dat er onder christenen in Nederland een groeiende belangstelling is voor de praktische lessen die vervolgde christenen ons aanreiken. “We krijgen ook veel bemoedigende reacties uit de volle breedte van christelijk Nederland, zowel uit reformatorische als evangelische hoek. De lessen van vervolgde christenen overstijgen kerkmuren. We kunnen veel van hen leren als het gaat over thema’s als getuigen, volharden en omgaan met pijn en lijden.”

Vervolg
Het eerste online event van juli leverde binnen twee weken 10.000 views op. De groei naar 18.000 maakt dankbaar. Met de uitzending van online-events werkt SDOK samen met verschillende organisaties. Naast het Reformatorische Dagblad, werd de livestream ook uitgezonden via CIP.nl, Geloofstoerusting.nl, de Reformatorische Omroep en Refoweb. Richard Groenenboom: “Het is bijzonder dat we op deze manier christenen in Nederland kunnen toerusten met verhalen van vervolgde christenen.” Gezien het grote succes van het event wordt op dit moment nagedacht over een volgend event, begin volgend jaar.

Het online event ‘Getuigen met lef’ is hier terug te kijken

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events