Lydia Booth
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door Redactie

School verbiedt mondkapje met tekst ‘Jesus Loves Me’

In Missisippi ging het 9-jarige meisje Lydia Booth met een mondkapje naar school, volgens de regels. Daarop stond de tekst ‘Jesus Loves Me’ (Jezus houdt van mij). Maar door de schoolleiding in Pinola werd haar verboden het masker met die tekst te dragen.

Haar ouders, Matthew en Jennifer Booth, namen al diverse keren contact op met de school om naar de reden van dat verbod te vragen. Als antwoord kregen ze ‘dat maskers met politieke, religieuze of seksueel ongepaste symbolen, gebaren of uitspraken die beledigend kunnen overkomen, verboden zijn’.

Matthew en Jennifer Booth namen hier geen genoegen mee, omdat deze bepaling niet in het schoolreglement is opgenomen. Ze beriepen zich op de vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Tegelijkertijd werden mondmaskers met de tekst ‘Black Lives Matter’ wel toegestaan. De zaak is inmiddels aanhangig gemaakt bij de rechter.

De 9-jarige Lydia koos er bewust voor een mondkapje met de tekst ‘Jesus Loves Me’ te dragen. Ze is christen en wil dat op deze manier aan haar klasgenoten laten zien. "Ik geloof dat Jezus van mensen houdt en ernaar verlangt dat andere mensen ook in Hem zullen gaan geloven."

Bovenstaand nieuwsbericht verscheen via Faithwire in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

r
kan je jaloers op zijn als je kind al zo jong de Heere van harte liefheeft!
M
In een wereld waarin de vader der leugen (satan) regeert wordt een getuigenis van de Waarheid (Jezus), zoals dit meisje op haar mondkapje toont, steeds minder geaccepteerd. Dat zal in de nabije toekomst alleen maar erger worden. Inderdaad behoorlijk hypocriet als mondmaskers met black life matters wel zijn toegestaan!
L
Daar gaat de vrijheid van meningsuiting en godsdienst...
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen