portland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door Patrick Simons

Antifa vernielt tijdens BLM-protest kerk die daklozen eten geeft

“Het is nu de tijd van genezing voor Amerika”, zei de kersvers gekozen president Joe Biden in zijn overwinningstoespraak. Dat lijkt hard nodig ook. Nog geen drie dagen eerder werd tijdens een Black Lives Matter protest in Portland namelijk een katholieke kerk aangevallen en vernield. Beelden van de actie van Antifa lekten dit weekeinde uit.

Een grote groep in zwarte kleding gestoken relschoppers van Antifa marcheerden woensdagavond langs de St. Andre Bassette-kerk in Portland. De kerk staat bekend om haar liefdadigheid jegens dak- en thuislozen. Zo worden er met grote regelmaat maaltijden geserveerd aan mensen die op straat leven. Ook zijn er vanuit deze kerk tal van andere initiatieven gestart om kansarme mensen in de samenleving te helpen.

Het weerhield een van de relschoppers tijdens een Black Lives Matter protest er echter niet van om de kerk aan te vallen. De kerk raakte daarbij ernstig beschadigd. Gelukkig was er niemand aanwezig in de kerk en zijn er daardoor geen gewonden gevallen. Alle voorramen van de kerk werden echter vernield. Door de beschadigingen is de kerk gedwongen om zowel haar hulpprojecten als de diensten voorlopig op te schorten.

Pater Tom Gaughan zegt in een reactie dat het gebouw voorlopig onbruikbaar is: “De acties van deze ene persoon hebben ons ertoe gedwongen om voorlopig te stoppen met onze hulpverlening. De honderden mensen die we normaal gesproken te eten geven, kunnen we nu niet helpen omdat ik niet het gevoel heb dat het veilig is voor ons personeel.”

Reacties

E
Hé, hé, eindelijk eens aan ander geluid dan de vreedzame protesten van BLM.
W
Ik heb het heel vaak eerder gezegd; Het ('moderne'): fascisme zit links in de politiek.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen