Conservatieve kiezers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door Patrick Goede

Conservatieve christenen: "Biden kan niet alles wat Trump bereikt heeft ongedaan maken"

Veel conservatieve christenen prezen zichzelf gelukkig met president Trump aan het bewind. Daar komt nu na vier jaar hoogstwaarschijnlijk een einde aan door de winst van Joe Biden bij de Amerikaanse verkiezingen. Ze reageren op het verlies van de man die hen "alles gaf wat ze wilden".

"Door het aanstellen van 200 federale rechters voor het leven, een ambassade in Jeruzalem, anti-abortusbeleid en drie extra conservatieve rechters in het Hooggerechtshof ontpopte Trump zich tot de pleitbezorger van de Amerikaanse evangelicals. Hij bracht hun inbreng tot volwassenheid, was hun verdediger op het moment dat hun positie in de samenleving aan het veranderen was", schrijft de New York Times.

Bidden en vasten
Veel Amerikaanse christenen vragen zich nu af wat er van de aan hen verleende macht over zal blijven als Biden bewind voert. Pastor Donna Rigney uit Salt Springs is nog steeds strijdvaardig: "We moeten president Trump over de finishlijn slepen met gebed, aanbidding en vasten. Waarbij we onze vijanden blijven liefhebben."

Maar ook als het tijdperk van Trump ten einde is gekomen blijft de pastor uit Salt Springs dankbaar: "Hij redt zich wel en Gods hand is op hem. Hij is beter af als hij niet dagelijks wordt aangevallen en geen president meer is. Maar het zal verschrikkelijk zijn voor dit land."

Moreel verval
Ook evangelist Franklin Graham waarschuwt de inwoners van Amerika voor het post-Trumptijdperk. "Amerika is onderhevig aan zoveel moreel verval. We worden een steeds geweldadiger land. Ik vrees voor ons land." Ook Franklin Graham legt zich overigens nog niet neer bij een overwinning van Biden.

De Texaanse predikant Robert Jeffress staat stil bij het verdriet van de vele evangelicals: "Er gaan miljoenen christenen teleurgesteld worden door deze verkiezingsuitslag. Maar Biden kan niet alles wat Trump bereikt heeft in de afgelopen vier jaar ongedaan maken. Ik denk dat je onmogelijk kunt begrijpen hoeveel Trump gedaan heeft voor dit land."


Amerikaanse verkiezingen
- Jan van den Bosch ziet Joe Biden niet als boeman: "Hij schaamt zich het evangelie niet"
- Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?
- Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
- Joe Biden wordt de nieuwe president: reden voor een feestje?
- Zo reageert het Reformatorisch Dagblad op overwinning Biden
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events