Chris Verhagen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 november 2020 door Redactie

Video: Wat is de bijbelse basis voor de leer van de Drie-eenheid?

Wat is de bijbelse basis voor de leer van de Drie-eenheid? Veel christenen hebben moeite met het beantwoorden van deze vraag. In deze uitgebreide video van Chris Verhagen, initiatiefnemer van YouTube-kanaal Christelijke Apologeet, zul je zien wat de Bijbel hierover tot ons zegt. Ook veelvoorkomende dwalingen op dit gebied komen aan de orde.

Abonneer je op de YouTube-pagina van Christelijke Apologeet

Reacties

S
W. Krijgsman: als Jezus het niet had onderwezen dan was Hij niet veroordeelt.
W
Vervolg: Veel nieuwtestamentische brieven beginnen met de volgende groet; genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus.. Nergens in de Schrift staat de uit-drukking "God de Zoon" of God de Heilige Geest" maar vele keren wel "God de Vader" Ook staat nergens het woord drie-eenheid. Deze leer is ook volstrekt vreemd aan het joodse geloof en zelfs een gruwel. Het sjema van Israël luidt: Hoor, Israël: de Here is onze God; de Here is één (niet drie-een). Christenen dienen in absolute zin NIET Israëls God.

W
Of er een Bijbelse onderbouwing is voor de leer van de drie-eenheid? Nee, volstrekt niet, anders was dit door de profeten en apostelen en uiteraard door Jezus zelf duidelijk onderwezen. Echter, het is na veel geruzie pas in de 4e eeuw zo geformuleerd. Dan moeten alle alarmbellen al gaan rinkelen. Samen met de vervangingsleer moest ook de ENE God van Israël vervangen worden door de drie-enige God. Het leerstuk van de drie-eenheid is misschien wel het ultieme antisemitisme symbool. Word het misschien ook tijd om daar schuld voor te belijden.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events