CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 november 2020 door Jeffrey Schipper

Felle reacties op aanslagen: ontketent Gert-Jan Segers een cultuuroorlog? - CIP Podcast

'Hemeltergend dit. De zoveelste slag in de lange strijd tussen enerzijds de Westerse beschaving en vrijheid en anderzijds het islamisme.' Met deze woorden reageerde ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers onlangs op de islamitische terreuraanslagen in Europa. Redacteur Patrick Simons vertelt in de CIP Podcast wat hem opviel aan reacties van christenen op de aanslagen in Nice en Wenen.

Simons: "Kerken en synagogen lijken bewuste doelwitten te zijn. Het westen en het christendom zijn voor veel moslims synoniemen én vijanden. Het wordt tijd dat we dat gaan erkennen en inzien dat de islam een groot gevaar is. Niet alleen voor onze samenleving maar ook specifiek voor kerken en christenen." Voorheen werden mensen die spraken van islamitische aanslagen volgens Simons weggezet als een racist, extreemrechts en een moslimhater. "Dat is gelukkig minder geworden. Steeds meer mensen zien het gevaar van de islam in", zegt hij verwijzend naar de woorden van Segers.

"Helaas is daar dan altijd weer een groepje die harder bezig is met vooral niets kwalijks over islam te zeggen in plaats van de veiligheid van ons land en onze religie. En wie die veiligheid wel vooropstelt gruwelijk de maat nemen. Dit keer waren het theoloog Alain Verheij en predikant Axel Wicke. 'Een stem op Gert-Jan Segers is een stem op een cultuuroorlog', stelde Verheij. Moslims plegen aanslagen, en als je het goed vindt dat iemand het benoemt, ben jij diegene die een cultuuroorlog ontketent? Als het niet zo serieus onderwerp was zou ik keihard gaan lachen", aldus Simons.

Beluister het fragment in de CIP Podcast vanaf minuut 15:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Het heeft even geduurd, maar misschien is de politiek correcte winterslaap dan toch eindelijk voorbij. Over Alain Verheij, die man is echt een 'christelijke' persiflage.
A
De Nederlandse overheid heeft als kolonialen(VVD, .DA) in afgelopen decenia de Vrijheids-vreemde islam cultuur als paard van Troje binnengehaald. Deze cultuur is aards, en gedemoniseerd zoals satan rondgaat als briesende leeuw om te verslinden en te doden. Deze cultuuroorlog is al gaande vanaf de zondeval.

Shalom.(hemelse liefdevolle vrede)