Pakistaanse bruid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2020 door Redactie

Christelijk meisje (13) bevrijd uit gedwongen huwelijk met Pakistaanse moslim (44)

Een christelijk meisje uit Pakistan is bevrijd door de lokale politie uit een gedwongen huwelijk na een ontvoering. Alhumdulillah Arzoo (13) werd ontvoerd door Ali Azhar (44). De moslimman ontvoerde haar toen ze aan het buitenspelen was bij haar huis in het Pakisstaanse Karachi. Drie weken na haar ontvoering werd het meisje gevonden door de politie, meldt CBN News.

Azhar stelt dat Arzoo zich vrijwillig bekeerde tot de islam en met hem trouwde. De familie stelt echter dat de huwelijksdocumenten van de moslim en het christelijke meisje vervalst zijn en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de uithuwelijking van hun dochter. De familie stapte eind oktober voor de rechter. Op twee november startte de politie de zoektocht naar het meisje en werd zij spoedig gevonden. Azhar werd gearresteerd.

Na haar bevrijding is Arzoo naar een opvanglocatie gebracht. Lokale verslaggever Jibran Nasir reageert op de zaak via Twitter. Hij is verbaasd dat de rechter het meisje naar een opvang stuurde en niet naar haar ouders. "De veiligste plek voor een kind is bij haar ouders, wanneer zij niet verantwoordelijk zijn voor het misbruik en het kindhuwelijk. Hopelijk zal de rechter ervoor zorgen dat ze snel herenigd wordt met haar ouders."

Christenen van de Katholieke Kerk in Pakistan gingen de straten op om te protesteren. Zij stellen dat het meisje gedwongen met de man is getrouwd. De demonstranten eisen dat het gerechtshof deze zaak serieus neemt. In het islamitische land worden christenen regelmatig onterecht berecht. "Het is de verantwoordelijkheid van de staat om zijn burgers te beschermen, in het bijzonder minderjarigen", reageert de lokale aartsbisschop op de zaak.

Pakistan staat op de vijfde plaats op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Naar schatting van de organisatie worden elk jaar zo’n 700 christelijke vrouwen en meisjes in Pakistan ontvoerd. Vaak worden ze dan gedwongen om met een moslim te trouwen. Christenen zijn in het land tweederangs burgers. Door corruptie en radicale islamitische groeperingen werkt het rechtssysteem in het land vaak in het nadeel van christenen. Om deze reden is het bijzonder dat de politie en rechter in het voordeel van het chirstelijke gezin meewerken met de zaak van Arzoo tot nu toe.


Christenvervolging
- Opnieuw christelijke verpleegkundige vervolgd voor blasfemie in Pakistan
- Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht
- China richt pijlen op digitale platforms en accounts van christenen
- Opnieuw 35 christenen opgepakt in Eritrea
- Chinese christen getuigt van marteling in 'hersenspoelkamp': "Ik wilde liever dood"
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

r

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen