paula white
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2020 door Redactie

Intense gebedsdienst voor herverkiezing Trump: "We verbreken demonische bondgenootschappen in Jezus' naam"

Het gaat er steeds meer op lijken dat er een nieuwe president komt in de Verenigde Staten. Toch is dat nog steeds niet helemaal duidelijk. Donald Trump is zelfs van plan om de rechter erbij te halen. Hij rept daarbij over fraude in bepaalde staten. Paula White, de officiële dominee van het Witte Huis, leidde vannacht (Nederlandse tijd) een gebedsdienst voor de herverkiezing van Trump.

Op beelden is te zien dat White op een gepassioneerde wijze bidt om alsnog de herverkiezing van de huidige president van de Verenigde Staten veilig te stellen. Ze zegt onder andere dat ze blijft bidden tot de overwinning voor Trump veilig is. Ook vertelt ze in haar gebed dat ze het geluid van de overwinning al kan horen. Dat herhaalt ze talloze malen. “We verbreken in de naam van Jezus demonische bondgenootschappen die tegen de verkiezingen, tegen Amerika en tegen degene zijn die U in het Witte Huis heeft geplaatst.”

Paula White is sinds vorig jaar officieel toegevoegd aan de staf van het Witte Huis. “Wie zich tegen Trump keert, keert zich tegen God”, zei ze destijds. Ook nu lijkt ze dat motto te handhaven. Daarvoor voorzag ze Trump overigens al meer dan 17 jaar van advies.

Bekijk hieronder de beelden van de gebedsdienst die inmiddels reeds miljoenen keren bekeken is. 

Reacties

Ik hoop, dat de verkiezingen in de USA eerlijk verlopen. Biden en ook Trump hebben beiden goede punten. Als ik Paula White zo bestraffend hoor ‘bidden’, huiver ik. Meent zij door het uitspreken van magische gebedsformules de verkiezingen te kunnen beïnvloeden? Hoe haalt zij het in haar hoofd om de naam van de Here (luister naar het herhaald: ‘wij verbreken in de naam van Jezus’) ijdel te gebruiken! Meent zij nu echt door het eindeloos herhalen van haar gebed (zoals ook de heidenen gewoon zijn te doen) door God verhoord te worden?
F
Wat een ("goddelijke") arrogantie wordt hier door deze Witte Huis dominee ten toon gespreid. Ik neem hier met heel mijn hart en ziel afstand van. Beschamend!
Verfoeilijk. Dat het geloof in onze Heer zo misbruikt wordt, is gewoon vreselijk. Ik begrijp stilaan minder en minder van het Amerikaanse Christendom en hoop en bid dat dit ons bespaard mag blijven. Gelukkig zit er een diepe oceaan tussen ons en hen...
Toon meer reacties (49)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen