frankrijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2020 door Redactie

Priester die neergeschoten werd bij kerk Lyon ontwaakt uit coma

De Grieks-orthodoxe priester die vorige week bij zijn kerk in Lyon werd neergeschoten is ontwaakt uit zijn coma. Dat maakte een woordvoerder woensdag bekend. Toch gaat het nog steeds niet goed met de 52-jarige man.

De priester van de Grieks-orthodoxe kerk in Lyon werd afgelopen zaterdag neergeschoten toen hij de kerk aan het afsluiten was. Daarbij werd hij door meerdere kogels geraakt. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en er werd gevreesd voor zijn leven. Hoewel dit nu voorlopig geweken lijkt, is hij erg zwak. De priester ontwaakte dinsdag uit zijn coma en is een staat te communiceren en een klein beetje te bewegen. Wel heeft hij volgens de woordvoerder nog veel pijn.

Het schietincident volgde kort nadat er een Nice een terroristische aanslag was gepleegd door moslims. Daardoor dachten veel mensen dat het ook hier om terrorisme zou gaan. De autoriteiten lijken daar voorlopig niet vanuit te gaan. Men stelt dat er eerder een persoonlijk motief aan de schietpartij ten grondslag ligt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events