Oosterparkkerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2020 door Redactie

Amsterdamse kerk start bijzonder initiatief

De Oosterparkkerk, een klein kerkje aan het gelijknamige park, wordt gerestaureerd. Omdat de kerk “een kerk voor alle Amsterdammers” wil zijn, is besloten om al die Amsterdammers ook maar gelijk bij de verbouwing te betrekken. Via een webshop kan iedereen zijn eigen stukje virtueel bemachtigen. Van orgelpijp tot sierpaneel, van kapstok tot ornament; elk onderdeel kan gesponsord worden.

Het monument uit 1904 (architect: A. Salm) is hard aan restauratie en vernieuwing toe. De kerk is ook buiten zondagen open voor iedereen die het gebouw wil gebruiken. Bijvoorbeeld voor lezingen, muziekavonden of een speciale gelegenheid. Op dit moment voldoet het gebouw niet meer aan de eisen die voor dergelijk gebruik worden gesteld. De kleine gemeente heeft zelf niet voldoende geld voor de werkzaamheden.

“De Oosterparkkerk wil een kerk van alle Amsterdammers zijn. Deze actie leek ons een uitstekende manier om dat symbolisch kracht bij te zetten”, aldus Marinus de Jong, voorganger van de Oosterparkkerk gemeente.

Je kunt je eigen stukje Oosterparkkerk sponsoren via de webshop op steundeopk.nl. Als dank krijgen sponsoren een voucher die korting geeft bij de huur van het gebouw.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events