Christenen Israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2020 door Christenen voor Israël

Terug naar huis in een onzekere tijd: 140 Joden van Oekraïne naar het Beloofde land

In de nacht van 3 op 4 november emigreerden 140 Joodse jongeren en jongvolwassenen vanuit hun geboorteland Oekraïne naar hun nieuwe thuisland Israël. In een speciaal voor dit doel gehuurde chartervlucht verhuisden zij naar het beloofde land. Christenen voor Israël faciliteerde en financierde deze reis, in nauwe samenwerking met het Joods Agentschap en Keren Hayesod in Israël. Vanwege de strikte coronamaatregelen in zowel Oekraïne als Israël was hun vertrek tot het laatste moment onzeker.

Cadeau voor Israël
Stichting Christenen voor Israël heeft deze reis mogelijk gemaakt, als cadeau ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de stichting. Directeur Frank van Oordt: “Als Christenen voor Israël willen we het Joodse volk dienen in hun reis naar huis. We mogen er getuige van zijn: 140 jonge mensen keren terug naar hun nieuwe thuisland: Israël!”.

Christenen voor Israël is al sinds jaar en dag betrokken bij de ‘Alija’ van Joden van over de hele wereld. ‘Alija’ is het Hebreeuwse woord voor de terugkeer van het Joodse volk na tweeduizend jaar diaspora. Sinds de oprichting van de staat Israël in 1948 verruilden miljoenen Joden hun woonplaats voor de Joodse staat. Met name vanuit Europa en het Midden-Oosten, en sinds de val van het IJzeren Gordijn ook vanuit de voormalige Sovjet-Unie. Deze terugkeer werd door de profeten al duizenden jaren geleden talloze keren beschreven in de Bijbel.

Bijzondere tijd
Voorzitter van Christenen voor Israël ds. Frank Heikoop: We leven in een bijzondere tijd. God brengt Zijn volk thuis vanuit alle delen van de wereld. Vanuit Ethiopië, Frankrijk, en India, maar ook vanuit de Voormalige Sovjet-Unie emigreren elke maand honderden Joden naar Israël. Bijbelse profetieën worden voor onze ogen vervuld”.

Een vlucht met grote uitdagingen
Niet alleen de strenge lockdown in Israël maakt het emigreren lastig, maar ook de steeds veranderende reisbeperkingen vanuit Oekraïne zorgden voor uitdagingen. De Joodse jongeren komen uit 27 dorpen en steden, verspreid over Oekraïne, een land 15 keer zo groot als Nederland.

Onder de reizigers zijn bovendien een aantal jongeren die gevlucht zijn uit de regio Donetsk, een moeilijk te bereiken oorlogsgebied in Oost-Oekraïne, en uit Mariupol, een stad op enkele kilometers van het oorlogsfront.

Nieuwe thuisland
Aangekomen in Israël gaan de 140 jongeren tien dagen in quarantaine. Zodra de quarantaineperiode voorbij is beginnen zij met het leren van de taal, om zo te kunnen integreren in hun nieuwe thuisland.

Beeld: Christenen voor Israël

Reacties

M
We leven in de eindtijd. God's plan voor de terugkeer van Zijn volk zien wij in vervulling gaan. Maranatha.
R
Mooi om te zien en inderdaad vervulling profetie Ezechiel 36 vers 24
Jer.16:16- "Zie, Ik ontbied vele vissers, luidt het woord des Heren, die hen zullen opvissen". C.v.I. zijn hier de vissers en mogen zo staan in Gods dienst om tot zijn doel te komen met Israël.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events