Voorganger Yeremia Zanambani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2020 door Redactie

Onderzoek: Bijbelvertaler vermoord door Indonesische soldaten

In september werd Bijbelvertaler Yeremia Zanambani (67) gedood. Onderzoek wijst uit dat hij vermoedelijk is gemarteld en vermoord door een groep soldaten van het Indonesische leger. Reden van de marteling is volgens de Christian Post informatie over gestolen militaire wapens. De wapens van het Indonesische leger zouden zijn gestolen door een groep separisten uit de Indonesische regio Papoea. Zanambani overleed aan bloedverlies door mishandeling met een scherp mes en meerdere schotwonden.

Het incident vond plaats te midden van escalerende spanningen tussen militairen en separatistische groepen in Papoea, een van de armste provincies van Indonesië. De regio wordt geplaagd door onrust sinds het aannemen van een door de VN gesteund referendum uit 1969, de Act of Free Choice. Door het referendum heeft Indonesië nu de macht in de voormalige Nederlandse kolonie. Indonesië is overwegend islamitisch, waar Papoea een grotendeels christelijke bevolking heeft. Separisten in Papoea strijden voor een eigen staat en onafhankelijkheid ten opzichte van Indonesië. Het leger treedt streng op tegen de separisten. Dit resulteert in incidenten waarbij burgers slachtoffers worden van militair geweld.

Het gehavende lichaam van de voorganger van Gospel Tabernacle Church of Indonesia (GKII) werd door zijn vrouw met het gezicht naar beneden in de varkensstal gevonden. Zanambani had meerdere schotwonden en zijn linkerarm was bijna volledig doorgesneden. Ooggetuigen stellen dat zij de overleden voorganger op het plaats delict hadden gezien met drie of vier soldaten.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

J
Laten Nederland (en vriend Biden, met name de VS hebben immers NL geprest) maar eens excuses aanbieden aan alle Papoea's die ze overgeleverd hebben aan de Javaanse moslimoverheersers. Weer een martelaar door de hand van die valse religie, hopelijk dat Zanambani bloed toch niet voor niets was en de vertaling van de Bijbel in de Moni taal toch voltooid zal worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events