Reformatorisch Dagblad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2020 door Jeffrey Schipper

Kortje lontjes in refoland: RD ontvangt nare mailtjes, brieven en telefoontjes

Polarisatie neemt overal toe, ook onder de achterban van het Reformatorisch Dagblad. De krant wordt beschuldigd van leugenachtig en zelfs NSB-gedrag vanwege haar berichtgeving over corona, Trump en het klimaat.

In een commentaar wijst Henk van den Berge als adjunct-hoofdredacteur bij het Reformatorisch Dagblad op toenemende "stress en korte lontjes" onder lezers. "Opvallend is de toon van veel –gelukkig niet alle– reacties. Het RD zou de overheid te veel steunen en is daarom links en leugenachtig. Wij zouden ons gedragen als NSB’ers omdat wij heulen met de overheid en organisaties als het RIVM. Of nog erger: het RD is een handlanger van de duivel, want de overheid is voor abortus en euthanasie en voert dus een duivels coronabeleid." Van den Berge geeft aan dat kritiek leveren mag. "Maar we mogen hierom onheus en beledigend gedrag niet goedpraten."

Volgens de adjunct-hoofdredacteur probeert de krant zo eerlijk mogelijk te berichten over het coronabeleid van het kabinet, Donald Trump en klimaat- en milieumaatregelen. "Daarbij proberen we deze zo mogelijk te duiden in Bijbels perspectief. Dat is lang niet altijd eenvoudig." Hij roept op tot een integere discussie met de drie uitgangspunten van de Reformatie als uitgangspunt: sola fide (alleen door geloof), sola gratia (alleen door genade) en sola scriptura (alleen door de Schrift).

Lees hier het volledige commentaar van Henk van den Berge.

Reacties

Dit is toch wel heel triest dat dit polariserend gedrag ook onder christenen voorkomt. Ik denk dan aan bijv. Matt. 24:12 dat de liefde zal verkillen, en ook het respect.
W
Christelijke politici laten zich veel te gemakkelijk en naïef een politiek correct keurslijf opleggen, waarbij het hen bijna volledig ontgaat hoe de tegenstander, metname door politiek beleid/maatregelen ons probeert uit te schakelen.
c
Haha de duivel lacht. Hij vind het fantastisch dat er veel over hem gepraat en ruzie wordt gemaakt. En dat het belangrijkste van het evangelie in de schaduw komt te staan. Vrijgemaakt worden van de slavernij van zonde.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events