Cor Verkade
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2020 door Redactie

Cor Verkade meerdere keren gevraagd voor plaats op kieslijst Forum voor Democratie

Cor Verkade is meerdere keren gevraagd om op de kieslijst van Forum voor Democratie te staan voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat vertelde de ondernemer en vastgoedinvesteerder afgelopen maandag zelf op de boekpresentatie van ‘Concurrent of bondgenoot, een christelijk perspectief op populisme.’

Verkade was aanwezig bij de boekpresentatie en leverde ook een bijdrage. Daarin stelde hij onder meer dat het volgens hem belangrijk is dat de SGP samenwerkt met FvD. Hij ging zelfs nog verder. Verkade vindt namelijk dat de SGP niet meer met de ChristenUnie moet samenwerken zolang deze partij Forum voor Democratie uitsluit: “Dat moet de SGP in Zuid-Holland echt doen. Daar moeten ze bij de volgende Statenverkiezingen niet samen met de ChristenUnie gaan optrekken. Als ze dat wel doen, krijgen ze mijn stem niet meer.”

De christelijk-conservatieve ondernemer, die onder andere eigenaar is van het pand waarin het partijkantoor van Forum voor Democratie is gevestigd, deed bovendien een opvallende bekentenis. Hij vertelde dat Thierry Baudet hem in 2017 al gevraagd heeft voor een plaats op de kieslijst voor de Tweede Kamer van Forum voor Democratie. Ook voor de komende verkiezingen wilde Baudet hem weer op de lijst. Verkade sloeg dat echter beide keren af: “Ik wil de SGP natuurlijk niet de kans ontnemen zich ooit door mij te laten vertegenwoordigen”, zei hij met een knipoog.

Tijdens dezelfde presentatie deed SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij ook al opvallende uitspraken. Hij zei Forum voor Democratie en PVV niet uit te willen sluiten als het gaat om samenwerking. Maar hij was tegelijk zeer kritisch op deze partijen. Zo stelde hij onder meer dat fundamentele vrijheden voor christenen niet veilig zijn bij deze partijen. Ook benadrukte hij dat CDA en CU de eerste natuurlijke bondgenoten zijn van de SGP. Lees hier een uitgebreid verslag van de bijdrage van Kees van der Staaij.

Reacties

Wie lopen we achterna? Waarom zo gevoelig voor demagogen? Het 'onderscheid van geesten' ontbreekt bij allen die achter Wilders en Baudet aanlopen of hen gunstig profileren. Cor V. heeft dit al lange tijd gedaan in het bijzonder tav Baudet en legitimeert hiermee de gedachte, dat christenen niet meer op een christelijke partij hoeven te stemmen. Velen uit de achterban van o.a. SGP, die bepaalde radicale keuzes met FvD deelt, worden daarom in hun (verkeerde) keuzes gesterkt.
Beste Cor,

Wanneer je van veel partijen lid bent, zullen mogelijk ook veel partijen jou op hun lijst willen hebben (een duizendpoot met visie is altijd welkom). Zo maak je het jezelf wel moeilijk, waartussen te kiezen? Wellicht toch maar dat blijven doen, wat je al jaren met passie doet en dat is niet onaanzienlijk. Maar daar was je denk ik al zelf achter gekomen....

g
Zie Cor graag op de lijst van de SGP.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen