jasper van dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2020 door Redactie

SP-Kamerlid: Pak scholen aan die geen aandacht besteden aan seksuele diversiteit

Scholen die geen aandacht besteden aan seksuele diversiteit moeten aangepakt worden. Als het tenminste aan Jasper van Dijk ligt, Kamerlid namens de SP. Hij diende begin deze week een motie hierover in.

Van Dijk wil dat scholen die weigeren om aandacht te geven aan seksuele diversiteit door het ministerie van Onderwijs aangepakt worden. Dat moet volgens de motie voor het einde van dit jaar gebeuren. De motie is ook ondertekend door VVD, D66, GroenLinks en PVDA. Deze partijen komen in de Tweede Kamer aan een ruime meerderheid en dus wordt de motie waarschijnlijk aangenomen.

Van Dijk stelt dat zo’n 15 procent van alle scholen zich niet aan de kerndoelen houdt. Hierin staat dat men verplicht is om aandacht te besteden aan seksuele diversiteit. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over homoseksualiteit en transgenders. Uit eerder onderzoek bleek dat christelijke scholen oververtegenwoordigd zijn onder de 15 procent die Van Dijk noemde.

Het is overigens opvallend dat minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs de motie niet steunt. Zij stelt dat het verstandiger is om de kerndoelen eerst duidelijker en beter te verwoorden, zodat de Onderwijsinspectie gerichter te werk kan wanneer ze met scholen in gesprek gaan die zich er niet aan houden. Ze noemde de motie letterlijk “te kort door de bocht”.

CIP.nl sprak eerder met Jasper van Dijk over een onderzoek waaruit naar voren kwam dat een vijfde van de reformatorische scholen in Nederland het homohuwelijk afwijst: “Het is onaanvaardbaar en gaat rechtstreeks in tegen de gelijke behandeling van homo’s en hetero’s”, zei hij hier destijds over. Lees hier het hele interview.

Reacties

Op zich goed om aan de realiteit aandacht te besteden, maar dat is wat anders dan dat christelijke scholen niet mogen zeggen wat Gods goede wil is. Want dat is de achterliggende agenda van Jasper van Dijk c.s..
Van Dijk wil dat scholen die weigeren om aandacht te geven aan seksuele diversiteit door het ministerie van Onderwijs aangepakt worden.Zou dit niet hetzelfde zijn.Christelijke partijen willen dat scholen die weigeren om aandacht te geven aan De Bijbel door het ministerie van Onderwijs aangepakt worden.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events