Ds. J. J. van Holten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 november 2020 door Jeffrey Schipper

'Mijn vriendin gaf zichzelf aan satan: is vergeving mogelijk?

"Een vriendin van mij was enkele jaren geleden een erg verwarde tiener. Ze heeft toen via internet een random ritueel gedaan om zichzelf aan satan te geven. Het is al dik vier jaar geleden, maar elke keer als ze eraan denkt, wordt ze emotioneel onstabiel en bang omdat ze vreest dat God haar niet vergeeft. Mijn vraag voor haar: wordt ze vergeven?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"De weg van bevrijding is het gebed en vooral het gebed om de Heilige Geest", antwoordt ds. J. J. van Holten (foto). "Het is Gods Geest die ons door het geloof doet delen in de macht van Jezus. Hij heeft gezegd: Mij is gegeven alle macht in de hemel en op de aarde. Met de bevrijding uit de macht van de duisternis is ook de vergeving van zonden verbonden. Dat God wil en kan vergeven is zonneklaar.

Als het gaat om vergeving is het antwoord betrekkelijk eenvoudig. Slechts één zonde is onvergeeflijk. Dat is de zonde tegen de Heilige Geest. Maar dat zit nooit vast op één vergrijp of één zonde of misstap. De zonde tegen de Heilige Geest is een doorgaand en onomkeerbaar proces van verharding en afkeer tegen God. Nooit één bepaalde zonde. Iemand die de zonde tegen de Heilige Geest begaat bidt niet meer tot God om vergeving en wil eigenlijk niets meer met God te maken hebben."

De hervormde predikant uit IJsselstein raadt de vragensteller aan om met de vriendin vergevingsverhalen uit de Bijbel te lezen. Ter illustratie noemt hij David, Manasse, de overspelige vrouw: Johannes 8 en Petrus. "Ook voor je vriendin is dat het belangrijkste: Wie in Jezus gelooft (op Hem vertrouwt) zal niet verloren gaan."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

P
Zolang je schuldgevoelens heb is vergeving mogelijk, heb je geen schuldgevoelens zal er een verharding zijn, een voorbeeld is de profetie in het einde der dagen als de antichrist een verbond sluit met de wereld waar het beest in de tempel gaat spreken die en ieder moet aanbidden en dat is een regelrechte zonde tegen de Geest van God waar geen vergeving mogelijk is, die mensen verharden en zijn tegen God en vluchten tevergeefs weg.
Natuurlijk wordt ze vergeven. Een ieder die tot Jezus komt, zal Hij niet uitwerpen. Jezus is overwinnaar van de duivel, dussss... Jezus is de sterke en Hij heeft Zichzelf gegeven voor alle zondaren om die te redden. Hij heeft mij ook mijn zonden vergeven terwijl ik ook een zeer zondig leven heb gevoerd vroeger vanaf mij 17e. Geloof de Heer en let niet op de verzoekingen van de duivel, want die wil je weer nekken en je van je geloof afbrengen. Ga steeds naar de Heer voor hulp. Ik ken die strijd, ga met alles naar de Heer en het zal goed komen.
(vervolg op 7 nov. 2020, 15.57) Zorg ook dat je meer bijbelkennis krijgt en dat je vaster in je geloof komt te staan, zodat je niet meer op en neer geslagen wordt door iedere wind van leer. Trek de geestelijke wapenrusting aan. Satan is overwonnen en heeft absoluut geen recht van spreken! Smijt hem uit, hij is een leugenaar/moordenaar! Beluister goede bijbel studies/-lezingen van o.a. Willem Ouweneel of Dato Steenhuis of van andere beproefde broeders/zusters, die de bijbel recht doen en die je kunt vertrouwen. Vecht ervoor, verslap niet!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen