Reyer - Alle Glorie feat. Eline Bakker & Kees Kraayenoord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

03 november 2020 door Redactie

Reyer's nieuwe single met Kees Kraayenoord en Eline Bakker: “Alle Glorie”

Reyer verrast met een gloednieuwe single: “Alle Glorie”. Na het uitbrengen van het verwachtingsvolle ‘Prins van de Vrede’ en vrolijke gospelsong ‘Verleden, heden, toekomst’ eerder dit jaar, klinkt het nieuwe ‘Alle Glorie’ weer echt als een release waar we Reyer goed van kennen – grootse en energieke Nederlandse aanbidding.

“Ik liep al lange tijd met het concept voor dit lied in mijn hoofd”, legt Reyer uit. “Ik houd van liederen die de kerk echt aansporen om vol geloof mee te zingen. Daarom is het refrein echt een ‘call & response’ refrein geworden waarin de kerk als reactie op het lijden, sterven, en opstaan van Jezus steevast zingt “Jezus, U verdient alle glorie”. Ik denk dat met aanbiddingsmuziek de basis van de boodschap altijd hetzelfde mag blijven maar dat we tegelijkertijd altijd mogen streven naar nieuwe manieren om dit te verwoorden en vormgeven in onze liederen.”

Voor het schrijven en uitvoeren van dit lied sloeg hij de handen wederom ineen met Kees Kraayenoord en Eline Bakker, met wie hij ook het welbekende ‘Jezus Overwinnaar’ schreef. “Samen schrijven met Kees en Reyer vind ik heerlijk”, zegt Eline. “Tijdens het schrijven van 'Jezus Overwinnaar' werd het al gauw duidelijk dat we met z'n drieën op één lijn zitten. Op persoonlijk vlak en ook op dat van liedschrijven.” Kees sluit zich daarbij aan: “Wij schrijven alle drie met de kerk in gedachten. We schrijven met oog op samenzang en de energie die daarbij ervaren wordt, en waar we zelf zo naar verlangen.”

‘Alle Glorie’ is een van de 20 nummers op het gloednieuwe album ‘Ik ben’ van Reyer, dat uitkomt op 6 november 2020.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events