Ds. Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 november 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Arie van der Veer zou spotprenten Mohammed niet laten zien

'Wij hebben een moslima als hulp in de huishouding. Een keer in de veertien dagen keert ze ons huis met bezem om. Zij en haar man werken keihard. En dat allemaal om haar kinderen te laten studeren. We hebben respect voor elkaar', schrijft ds. Arie van der Veer op zijn Facebookpagina.

De EO-presentator schrijft over zijn relatie met de moslima naar aanleiding van een opgelaaide discussie over de vrijheid van meningsuiting. Vorige week werd een Franse leraar onthoofd die Mohammed-cartoons toonde in een les over vrijheid van meningsuiting. 'Vandaag wordt op de scholen de vrijheid van meningsuiting besproken. Ik hoop dat op de scholen ook wordt gesproken over het hebben van respect hebben voor elkaar', schrijft Van der Veer.

'Ik kan vertellen over ons geloof', zegt hij verwijzend naar zijn waardevolle contact met zijn islamitische huishoudster. 'En zij legt uit wat voor haar geloven betekent. Ik zou het niet in mijn hoofd halen om haar een spotprent van Mohammed te laten zien. Met een beroep op de vrijheid van meningsuiting worden in ons land soms de meeste nare dingen gezegd. Ook over het christendom. Ik zou het verschrikkelijk vinden als met Jezus gespot wordt.'

Van der Veer citeert tenslotte uit Paulus' brief aan de Filippenzen: ‘Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend. De Heer is nabij.‘

Reacties

P
"Ik zou het niet in mijn hoofd halen" is een keuze en de essentie van vrijheid is juist dat je die keuze kúnt maken. Of een andere keuze. Of je het zelf in je hoofd haalt, is irrelevant voor de discussie. Als het verboden zou zijn om Mohammed te 'beledigen', dan kun je in islamitische landen zien wat de gevolgen zijn: alle kritiek op de islam wordt als 'belediging' gezien. Niet verbieden dus!
F
EVANGELIST FERRY KOTADINY 03 - 11 - 2020.

INDERDAAD SOMS , GAAT ‘T TE VER IN VRIJHEID VAN MENINGSUITING ; DAT MEN DE WEDERZIJDS RESPECT ALS MENS VERLIEST EN DAN KRIJG JE BELEDIGING EN KWEEK DAARDOOR MEER HAAT DAN VREDE / LIEFDE !!!

IK BEN ‘T VOLKOMEN MET U EENS MIJN BROEDER / DOMINEE ARIE.

GOD BLESS YOU! ?????????????????
K
Paty was ook niet van plan om eens even lekker moslims te choqueren. Hij vertelde de dag van te voren waar de volgende les over zou gaan (vrijheid van meningsuiting) en wie niet wilde, hoefde niet aanwezig te zijn.Wellicht niet zo bedoeld, maar Van de Veer spreekt op deze manier veroordelend over Paty, en wat mij betreft geheel onterecht.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen