navy seal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2020 door Nienke Alblas

Speciale Amerikaanse elite-eenheid bevrijdt ontvoerde christen in Afrika

Een speciaal Amerikaans bevrijdingsteam bevrijdde afgelopen week een christen in het noorden van Nigeria. De elite-eenheid U.S. Navy SEALs (Sea, Air and Land Forces) besloop in een nachtelijke operatie een bewapende terreurgroep. Philip Nathan Walton (27) werd vorige week gekidnapped vanaf zijn boerderij, meldt de Christian Post. Zowel Walton als de mariniers die meewerkten bij de bevrijdingsmissie zijn ongedeerd.

Walton werkte als boer in het zuiden van Niger, dichtbij de grens met Nigeria. Hij deelde zijn christelijk geloof met de mensen in zijn omgeving. Op donderdag werd de Amerikaan bij zijn huis overvallen door de terreurgroep. Zij vroegen hem om geld, maar hij had niet meer dan omgerekend vijfendertig euro in huis. Vervolgens namen de overvallers de christen mee naar het noorden van Nigeria. Zij eisten een miljoen dollar als losgeld.

Drie dagen na zijn ontvoering vonden de SEALs in samenwerking met lokale autoriteiten Walton door de telefoons van de kidnappers te volgen. In de nacht vielen zes mariniers de standplaats van de terreurgroep binnen. Zes van de zeven kidnappers kwamen om het leven. "Ze waren dood voor ze doorhadden wat er gebeurde", getuigde een anonieme bron op ABC News. 

"Gisteravond hebben de dappere strijders van ons land een Amerikaanse gijzelaar gered in Niger", reageerde president Trump op Twitter. "Onze natie groet de moedige soldaten achter de gewaagde nachtelijke reddingsoperatie en viert de veilige terugkeer van weer een Amerikaanse burger!"

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

M
Hier word ik altijd hefl blij van.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen