Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 november 2020 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Martin Koornstra vertelt hoe de duivel zich openbaart

"Wat de duivel vooral doet is God in twijfel trekken. Dat gebeurt vooral in je denken", aldus Martin Koornstra in gesprek met Groot Nieuws Radio. Een boeiend gesprek over de geestelijke wereld, de werken van de duivel en onze identiteit in Christus.

Koornstra maakt duidelijk dat satan gebruik kan maken van onze boosheid. "Dan bestaat de kans dat de duivel een gedachte plant: stuur die brief, ga roddelen. Dan ga je verkeerde dingen doen. Daar maakt de duivel gebruik van. Je zet dan een deur open voor meer invloed van de duivel. Hij verschijnt dan niet als een groot monster, maar als een gedachte die je tot zonde, tot verkeerde dingen brengt.

We moeten weten dat hij er is, want in ons westerse denken denken we vaak dat het van vroeger was. De uitdaging is om ons te richten op God en Zijn Woord. Door het Woord groeit geloof. En als geloof groeit, wordt het geloof een schild dat brandende pijlen dooft."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Reacties

Waar God het meest tegenwoordig is daar bevindt zich ook Zijn vijand; en, omgekeerd, daar waar de vijand afwezig is, wanhopen wij er vaak aan God te zullen vinden. Men zou geneigd zijn te geloven, dat het Kwaad niets anders is dan de schaduw afgeworpen door het Goede in zijn volkomenheid en dat wij op een goede dag er nog eens toe zullen komen zelfs de schaduw te begrijpen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events