jongen telefoon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2020 door Redactie

Amerikaanse jeugdleider chanteert jongens met sturen naaktbeelden

Jeugdleider Sean Higgins uit het Amerikaanse New Jersey chanteerde tienerjongens om naaktbeelden te verkrijgen. De dertigjarige Higgins, die worshipleader en jeugdleider is bij de Harbor Baptist Church in Philadelphia, wordt beschuldigd van achtentwintig misdrijven. Volgens de Christian Post beging Higgins onder andere agressief seksueel misbruik en maakte hij kinderporno. Via social media haalde Higgins jongens over naaktbeelden te sturen. "De wanhoop van deze jonge jongens die door dit roofdier in deze positie zijn gebracht, is echt hartverscheurend", aldus aanklager Scott Coffina. De zes slachtoffers wonen in verschillende staten en zijn 12 tot 15 jaar oud.

"Wanneer een jongen een naaktfoto van zichzelf stuurde, veranderde Higgins meteen zijn toon richting het kind. Onmiddellijk en zei hij: 'Nu heb ik je.' Hij dreigde de foto te verspreiden als het kind niet verdere seksuele handelingen voor de camera uit zou voeren tot de zieke voldoening van Higgins", legt Coffina uit. "De wanhoop van deze jonge jongens die door dit roofdier in deze positie zijn gebracht, is echt hartverscheurend." Naast zijn werk in de kerk, was Higgins werkzaam als docent op een christelijke privéschool. De kerk en school hebben tot dusver geen reactie gegeven op de incidenten.

"Deze zaak onderstreept het belang van ouderlijk toezicht op online activiteiten van hun kinderen, en het belang van openhartige en ongemakkelijke gesprekken over de gevaren van het delen van naaktfoto's of andere gênante beelden", voegde Coffina toe in zijn verklaring.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events