nice
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2020 door Redactie

Onrust in Frankrijk: meerdere arrestaties Nice, priester neergeschoten in Lyon

Na de gruwelijke aanslag in een kerk in Nice, blijft het onrustig in Frankrijk. Afgelopen weekeinde werden er opnieuw twee mannen opgepakt vanwege de aanslag. Daarnaast werd er een priester van een Grieks-Orthodoxe kerk in Lyon neergeschoten.

Zaterdag maakten de Franse autoriteiten bekend dat er in verband met de aanslag in Nice nog eens twee personen waren aangehouden. Dat betekent dat er, naast de aanslagpleger, nu in totaal vier verschillende mensen vast zitten op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag. Eerder werd al 47-jarige man opgepakt die contact zou hebben gehad met de dader. Ook werd een 35-jarige man gearresteerd die een dag voor de aanslag de terrorist ontmoet zou hebben. Bij deze arrestatie werd een andere 33-jarige man in de woning aangetroffen, die ook gearresteerd is. Zaterdag werd tenslotte een 29-jarige Tunesiër opgepakt.

Priester neergeschoten
Het blijft ondertussen erg onrustig in Frankrijk. Het land is in opperste staat van paraatheid. Kerken door het hele land worden nog steeds bewaakt. Zaterdagavond vond er bovendien opnieuw een incident plaats, dit keer in Lyon. Een Grieks-orthodoxe priester werd tijdens het afsluiten van de kerk beschoten. Hij werd door minstens twee kogels geraakt. De priester vertelde dat hij de schutter niet kende. Er werd al snel een verdachte opgepakt, maar hij werd na verhoor weer vrijgelaten. Er is nog niets bekend over het motief van de dader. Verschillende media in Frankrijk melden dat het om een persoonlijke afrekening zou gaan. De politie gaat voorlopig niet uit van een terreurdaad.

In Frankrijk is de angst op dit moment voelbaar. In relatief korte tijd pleegden moslimextremisten verschillende terreurdaden. Er werd een leraar onthoofd omdat hij tijdens een les over vrijheid van meningsuiting spotprenten van Mohammed liet zien. Vorige week volgde er een terreuraanslag op een kerk in Nice waarbij drie mensen door een moslim werden doodgestoken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen