Hugo Bos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2020 door Jeffrey Schipper

Hugo Bos ziet agressie tegen Poolse kerken toenemen na inperken abortuswet

Sinds vorige week wordt er gedemonstreerd tegen het inperken van de abortuswet. Christenen in Polen zijn voor deze wetswijziging. Daardoor hebben de kerken te maken met agressie. Activist Hugo Bos van Stichting Civitas Christiana was te gast in het Family7-programma Uitgelicht!.

De massale protesten begonnen toen het Constitutionele Hof oordeelde dat een wet die abortus toestaat op grond van ernstige afwijkingen bij het ongeboren kind "onverenigbaar" is met de grondwet. Zodra dit oordeel wordt uitgevoerd, is abortus vrijwel helemaal verboden in het overwegend rooms-katholieke land. Uitzonderingen worden dan nog wel gemaakt als de geboorte een gevaar voor de gezondheid van de moeder zou betekenen of als het ongeboren kind het product is van incest of van verkrachting.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"
Meer over Abortus »

Abonneer je op de YouTube-pagina van Family7

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen