kamelenhaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2020 door Redactie

Profeten: onheilspredikers, toekomstvoorspellers of mannen Gods?

Veel christenen denken bij profeten al gauw aan mannen met wilde baarden, priemende ogen en lijven zo mager als een lat. Vreemde figuren die met zware stem ellende en onheil verkondigen. Maar klopt dat beeld wel? Brachten de bijbelse profeten alléén maar een boodschap van kommer en kwel? En hoe herkennen we een ware profeet eigenlijk?

Bovenstaande vragen zijn vandaag de dag nog steeds relevant. Niet alleen vanwege de huidige discussies binnen de kerk over geestelijke vernieuwing en de gaven van de Geest, maar ook vanwege de maatschappij waarin wij leven. Niet voor niets wordt er vanuit de kerk opgeroepen tot het instellen van een profetisch beraad om antwoord te geven op gebeurtenissen en vragen die leven in onze samenleving.

In 'Kamelenhaar, sprinkhanen en wilde honing' staat de bijbelse profeet centraal. Philip van den Berg geeft helder en overzichtelijk de taak, boodschap en werkzaamheden van de profeet weer en schetst daarnaast een duidelijk beeld van valse profeten: mensen die deden alsof zij een roeping hadden, maar er eigenlijk op uit waren om toehoorders te pleasen of hun eigen fata morgana na te jagen.

In het boek legt Van den Berg, vanuit een historisch-theologische invalshoek, een bijbels fundament neer in relatie tot de bediening van profeet. Een bijbelse roeping waar, in christelijk Nederland en binnen het kleurrijke palet van de vele kerkelijke richtingen, heel verschillend over gedacht wordt.

Vanaf 9 november 2020 is het nieuwste boek van Philip van den Berg verkrijgbaar en kunt u het boek bestellen via de site www.deprofeten.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events