Tommie Christiaan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 november 2020 door Patrick Goede

Van Jezus spelen in de Passion naar hovenier, Tommie Christiaan vindt zichzelf opnieuw uit

Zanger en voormalig hoofdrolspeler in de Passion, Tommie Christiaan, kun je tegenwoordig als hovenier zomaar in je tuin aantreffen. "Geen optredens, theatertour gecancelled. Maar je hebt een paar klauwen waar je dingen mee kan maken en ik heb altijd een liefde voor groen en buiten gehad, als ik ooit iets anders zou willen doen, zou dat iets zijn in het hoveniersvak", vertelt de zanger/hovenier op zijn Facebook.

Artiesten en musicalsterren hebben het allemaal lastig vanwege het coronavirus. Maar volgens Christiaan staat deze tijd voor "het opnieuw uitvinden" van zichzelf. De zanger vertelt: "Toen corona toesloeg heb ik een tijd gehoopt op een snelle omslag zodat we allemaal weer verder konden, maar het duurde en duurde. Ik word straks vader en wil koste wat kost mijn gezin onderhouden en ervoor zorgen dat m'n zwangere meisje deze mooie periode op een fijne manier doorkomt en ons kleine mannetje in een stressloze, liefdevolle situatie geboren wordt."

Vervolgens stuurde Christiaan tientallen mailtjes naar Hoveniersbedrijven en met succes! "Wijsman Hoveniers in Bleiswijk nodigde me uit voor een gesprek en wilde me een kans geven en een week later leer ik sierbestrating leggen, schuttingen maken, pergola's bouwen en hoe je een tuin moet onderhouden. Ik zie dit niet als een vlucht of een verlies. Ik heb door deze situatie iets gevonden waar ik heel gelukkig van wordt en ben er trots op!" Aldus de musicalster. 

Tot slot richt Christiaan zich met een bemoedigende boodschap op anderen die nu een lastige tijd doormaken: "Ik mis het optreden enorm en zal dan ook in de startblokken staan om weer op te treden en mooie artistieke doelen te behalen, maar 1 ding is zeker. Ik heb er een roeping bij en ik wil iedereen meegegeven die met z'n ziel onder z'n arm zit thuis en het niet ziet zitten; Wij mensen hebben het in ons om onszelf opnieuw uit te vinden. Je hebt het in je om iets te vinden waar je kracht ligt ook al lijkt het ver buiten je straatje."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen