kerk nice
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 oktober 2020 door Redactie

Slachtoffers Nice hadden kinderen: "Wat moet je zeggen, mama is dood omdat ze ging bidden?"

Een dag die donderdag sereen begon met het ochtendgebed in de Notre Dame van Nice, eindigde in een bloedbad door een terreuraanval. Een moslimterrorist kwam iets na 09.00 uur de kerk binnen en vermoordde drie mensen. Bij twee van de drie werd de keel doorgesneden.

De politie arriveerde snel, ging de kerk binnen en schoot de terrorist neer. Hij werd vervolgens afgevoerd en riep talloze malen “Allahu Akbar”. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er in de kerk van Nice is gebeurd. Door blinde haat kwam er een einde aan het leven van drie mensen, waaronder de koster van de kerk. Door heel Frankrijk wordt gerouwd. In Nice worden er bloemenen kaarsen bij de kerk gelegd. Mensen komen samen om te bidden en troost te zoeken bij elkaar. Kerken door het hele land worden extra beveiligd maar dat weerhield ze er gisteren niet van om uit solidariteit massaal de klokken te luiden om 15:00 uur.

President Macron reisde donderdagmiddag direct af naar Nice. Hij bevestigde wat iedereen eigenlijk al heel snel wist: een islamitische terreuraanslag. Macron zei er direct bij dat hij het leger in gaat zetten om scholen en religieuze gebouwen extra te beveiligen. Frankrijk is in de opperste staat van paraatheid.

“Deze aanslag maakt me verschrikkelijk triest”, vertelt de jonge Fransman Marc Rhouma tegenover De Telegraaf. Hij is net als vele anderen naar de kerk gekomen om zijn steun te betuigen. Regelmatig komt hij er bidden. “De koster had kinderen, de vrouw die is neergestoken ook. Wat kun je tegen hen zeggen? Papa leeft niet meer omdat hij in een kerk werkte? Mama is dood omdat ze ging bidden? Ik vind het zo pijnlijk.”

De dader is een 21-jarige Tunesiër die volgens verschillende bronnen dit jaar als via een Italiaans eiland naar Europa zijn gekomen. Vrijdagmorgen werd bekend dat de Franse autoriteiten nog iemand hebben aangehouden. Het zou gaan om een 47-jarige man die contact had met de terrorist.

Lees hier meer over de terroristische aanslag in Nice en lees hier reacties van christenen.

Reacties

E
Ze werden niet gedood omdat ze gingen 'bidden'. Ze werden vermoord omdat een satanische religie meegaat in de rol van die 'brullende leeuw' die rondgaat ziende wie hij nog kan verslinden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen