Bronproeverij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2020 door Redactie

Christelijke stichting organiseert gratis digitale Bronproeverij

Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds veel Bijbels worden verkocht, maar dat ze steeds minder worden gelezen. Bovendien kunnen lezers de inhoud steeds minder verstaan en dus beleven. Daarom organiseert de interkerkelijke stichting Leven uit de Bron een gratis digitale Bronproeverij als variant op de inmiddels bekende kerkproeverijen.

In een aanbeveling schrijft de voorzitter van het Nederlands Bijbelgenootschap, ds. Karin van den Broeke, o.a: "De Bijbel als bron om vanuit te leven verdient verstaanbare taal. Wel merken we dat er in deze tijd meer nodig is dan een correcte vertaling vanuit de grondtalen. De Bron is er niet alleen om met verstand te raadplegen, maar vooral om met hart en ziel te proeven, te beproeven. Daarom kan de Bronproeverij wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen en niet lang genoeg duren."

Inhoud en methode
De inhoud bevat vijf video’s over de Bijbelse kernwoorden geloof, hoop en vooral liefde en is gebaseerd op het boek Vruchten van de Bron van ds. Marius Noorloos.

In een Bronproeverij gaat het er niet om over deze vruchten te theoretiseren of te discussiëren, maar om de smaak, kwaliteit en bedoeling te ontdekken, zodat de deelnemers er zelf van kunnen leven en anderen láten leven. Daarom is het programma voorbereid met een tiental verkenners, worden de deelnemers uitgenodigd mee te doen en kunnen ze reageren met opmerkingen en vragen. Hierdoor zijn we met elkaar interactief bezig, wat de kans biedt om al doende te leren.

De video’s worden gemaakt door Jelle de Kok, predikant-toeruster in de Protestantse Kerk en Marius Noorloos, adviseur gemeenteopbouw, in samenwerking met de Theologische Universiteit in Kampen.

Inmiddels is er een introductievideo beschikbaar en vanaf begin november volgen om de veertien dagen de inhoudelijke video’s. Men kan zowel alleen als met een kring, bijvoorbeeld als gezin of van de kerk meedoen. Voorgangers kunnen de video’s gebruiken voor catechese en gesprekskringen, evenals voor ander kerkelijk opbouwwerk. Daarom deze videoservice in deze coronatijd met veel beperkingen nieuwe mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events