Geert Wilders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad zet vraagtekens bij aanval Wilders op Erdogan

'De vraag is of Wilders er verstandig aan doet om Erdogan en de islam onder kritiek te stellen op de manier zoals hij dat doet', stelt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad. De Turkse president Erdogan diende een klacht in tegen Wilders bij de Turkse justitie omdat de PVV-leider een cartoon van hem heeft getwitterd. Daarbij noemde Wilders het Turkse staatshoofd "terrorist".

Het RD vindt het terecht dat politiek Den Haag deze week voor Wilders in de bres sprong. 'Hier is de vrijheid van meningsuiting in het geding en die is ons land een groot goed', stelt de hoofdredactie. Tegelijkertijd vindt de krant Wilders' actie geen handige zet. 'De vrijheid van meningsuiting is inderdaad een groot goed, maar er bestaat ook nog zoiets als fatsoen.' De hoofdredactie wijst op een les uit het Bijbelboek Prediker: 'Het hart eens wijzen zal tijd en wijze weten.'

De regering-Erdogan noemde Wilders in een reactie een fascist. "Fascisme staat niet in ons boek, fascisme staat in jouw boek", liet de president weten. Premier Rutte nam het voor Wilders op en had voor Erdogan een duidelijke boodschap: "In Nederland beschouwen we de vrijheid van meningsuiting als het hoogste goed en daar horen ook cartoons bij van politici."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Een uitstekend commentaar!
L
Ik vraag me af of hij ook bidt voor zijn 'vijanden'. En het evangelie verkondigt. En "we strijden niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.... " Efeze 6:10-20
J


Erdohan heeft de oorlog tussen Azerbedjan en Armenie om Nagorna Karabach opgestookt en nu Syrische djahadisten daarheen gestuurd die nu Armeense soldaten onthoofden. Dit terwijl er uitzicht was op vrede.Erdohan is geen vredesduifAls men zonodig wil opkomen voor de vrijjheid van meningsuiting bescherm dan de meningsvrijheid van mensen die voor Trump zijn en die voor pro life zijn ipv hun verdacht te maken. Cartoons van dronken deense krabbelaars die opzettelijk willen beledigen hebben niets met vrijheid van meningsuiting te maken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen