Jan Frinsel Studio Hebron Missie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 oktober 2020 door Redactie

De 'ver-HarryPottering' van het evangelie volgens Hans Frinsel

"Binnen met name het charismatische deel van de evanglische beweging zie je dingen terugkomen die eigenlijk niets meer met het evangelie te maken hebben, maar met New Age-praktijken, bijna 'tovernarij'", merkt Hans Frinsel op in een gesprek met Studio Hebron. Deze tovernarij is als een soort 'ver-HarryPottering' volgens Frinsel.

De spreker legt uit hoe de maatschappij van een overlevingscultuur in een belevingscultuur is veranderd en nu over lijkt te gaan in een 'transformatiecultuur'. In de onderstaande video zet Frinsel het effect van deze cultuurverandering op de kerk uiteen.

Abonneer je op de YouTube-pagina van Studio Hebron

Reacties

H
Frinsel kan helaas makkelijk scoren met de uitwassen van de charismatische beweging. Zijn kritiek op sommige theologische standpunten is echter ongegrond. De goddelijk-menselijke natuur van Jezus is een aanvaard theologische beginsel, en ook de daaruit vloeiende navolging van Jezus (exemplarische geestdrager). Waar binnen de charismatische beweging de transformatie in de kracht van de geest te ver wordt doorgevoerd, is de oproep tot transformatie er bij veel confessionele bewegingen veel te weinig.
A
Wanneer de Heer Frinsel gezegd zou hebben: laten wij oppassen voor excessen ( en die zijn er zeker) dan zou dat veel meer navolging hebben dan deze harde veroordeling. U spreekt een oordeelt uit over alle bijbelgetrouwe charismatische broeders en zusters. De vergelijking met occultisme is een ernstige aantijging. In Matth.10:25 waarschuwt de Here Jezus daar ernstig voor.
a
Der heer Frinsel spreekt geen oordeel uit, maar waarschuwt gelovigen. Goed interview!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events