explosie Libabon Beiroet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2020 door Nienke Alblas

Voorganger gelooft dat God zijn gemeente liet ontsnappen aan explosie

De explosie in de haven van Beiroet was een letterlijke en figuurlijke klap voor de inwoners van de Libanese hoofdstad. Voorganger Said Deeb van Life Center Church in Beiroet kon met zijn gemeente net aan ontsnappen aan de explosie. Deeb werd naar eigen zeggen 'gewaarschuwd door de Heilige Geest'. De gelovigen helpen nu slachtoffers van de explosie. "Het is onmogelijk te leven zonder hoop", vertelt Deeb aan CBN News.

"Ik was erg bot en zei tegen iedereen: 'Ga naar huis, ga naar huis! Sluit de kerk'", vertelde Deeb eerder over het moment vlak voor de explosie. De gemeente zet zich nu in voor het koken van maaltijden voor slachtoffers. Praktisch steunt de kerk slachtoffers van de explosie door huizen te repareren, eten uit te delen en huur te betalen van mensen die werkloos zijn geraakt.

Meer dan tweehonderd mensen zijn overleden door de explosie, duizenden raakten gewond en tienduizenden Libanezen zijn hun thuis kwijt. In deze crisis ziet Deeb de kerk meer dan ooit de handen ineen slaan om te bidden en hun naasten in Beiroet te helpen.

"We geven een beetje hoop en ik geloof dat hoop het geloof van de mensen weer aan kan vuren. Het geloof zal wonderen verrichten die ze nodig hebben", vertelt de Libanese voorganger. "Blijf bidden voor Libanon. Ik geloof in wonderen en doorbraak. Ik heb geloof en om deze reden blijf ik in Libanon."

Ook in Nederland wordt Libanon niet vergeten. Verschillende hulporganisaties zetten zich in voor de slachtoffers van de explosie. Sandra Mirza verhuisde als kind van Beiroet naar Nederland. Zij rolschaatst zo veel mogelijk kilometers om zo geld op te halen voor gezinnen die dakloos geraakt zijn door de explosie. "Ik geloof dat we een verschil kunnen maken door uit liefde in actie te komen", aldus de rolschaatster. Steun dakloze gezinnen in Beiroet en help hen bij de wederopbouw van hun levens in Libanon.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen