Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2020 door Nienke Alblas

Joe Biden stelt dat het tijd is weer 'één natie onder God' te worden

De democratische presidentskandidaat Joe Biden spreekt stemmers toe met een Bijbeltekst. Hij haalt daarbij Prediker 3 aan. "Ik stel mijzelf verkiesbaar om deze natie te herenigen, om deze natie te herstellen. Ik heb dat vanaf het begin gezegd. Het is hard nodig. De Bijbel vertelt ons dat er een tijd is om af te breken en een tijd om op te bouwen, een tijd om te herstellen. Dit is die tijd. God roept ons op voor deze missie", aldus Biden, volgens de Christian Post.

"Met onze stemmen en stemrecht moeten we onszelf bevrijden van de donkere krachten van verdeeldheid in het verleden. Deze krachten houden ons verdeeld en klein. Als we ons hiervan losmaken zullen we weer één natie onder God zijn, onverdeeld, verenigd, gesterkt en hersteld", stelt de presidentskandidaat verder. "Dat is mijn doel. Dat is waarom ik meedoe aan deze verkiezingen."

De zegswijze 'one nation under God' (één natie onder God) komt uit de Amerikaanse belofte van trouw. "Ik zweer trouw aan de vlag van de Verenigde Staten van Amerika, en aan de republiek waarvoor zij staat, Eén natie onder God, Ondeelbaar, met vrijheid en gerechtigheid voor iedereen." De tekst wordt al meer dan honderd jaar gebruikt om trouw aan de Verenigde Staten uit te drukken. Het deel 'onder God' is echter pas in 1954 toegevoegd. Het duidt het christelijke karakter van Amerika aan.


Amerikaanse verkiezingen
- Jan van den Bosch ziet Joe Biden niet als boeman: "Hij schaamt zich het evangelie niet"
- Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?
- Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
- Joe Biden wordt de nieuwe president: reden voor een feestje?
- Zo reageert het Reformatorisch Dagblad op overwinning Biden
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Lees het volledige artikel

Reacties

Ongelooflijk hypocriet van Biden.

Trump werd vanaf eerste moment op alle fronten geframed en kreeg geen mogelijkheid om rustig te regeren.

BLM is één grote rebellie en anarchie geworden, om Trump dwars te zitten.

De popsterren hebben van meet af aan gesteld dat ze alles zullen doen om Trump dwars te zitten en zo deden de democraten. Eén grote kloof werd er geschapen.

En dan Biden met deze opmerking.... huichelachtig.
En als deze man het zegt, geloof ik hem. Het is niet ingefluisterd door spindoctors. Het zal veel tijd vergen om deze natie weer te verenigen. De schade is immers zo immens groot...
J
Het ernstigste vind ik nog dat iedereen die een beetje verstand heeft van gerontologie zwijgt over de cognitieve vermogens van Biden. Wat de fake news media stotteren noemen en versprekingen heet in gerontologische termen confabuleren.De verzwakte Biden is in handen gevallen van Harris, Omar en OAC die de kritical race theory aanhangen die juist tot verdeeldheid leidt. Dan vervalt de VS in een tribale samenleving met evenzoveel conflicten. Kennelijk wil Omar van de VS een soort Somalië maken dat ook verzwakt wordt door stammen oorlogen
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events