stieneke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2020 door Redactie

Kamermeerderheid voor salarisverhoging zorgpersoneel na "menselijk foutje" ChristenUnie

Opvallend nieuws vanuit de Tweede Kamer. Men heeft namelijk ingestemd met een flinke structurele salarisverhoging voor zorgmedewerkers. Maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) stemde namelijk voor terwijl ze eigenlijk tegen had moeten stemmen.

Al tijdenlang probeert de oppositie, en dan met name SP en PVV, om soortgelijke moties erdoor te krijgen. Iedere keer opnieuw werd dit echter tegengehouden door de coalitie. De coalitie ging daar behoorlijk ver in. Eerder renden namelijk Kamerleden van VVD, D66, CDA en ChristenUnie letterlijk het gebouw van de Kamer uit om te voorkomen dat het quorum gehaald zou worden. Bij te weinig deelnemers kon er namelijk niet gestemd worden. En men slaagde ook in die opzet.

Gisteren werd er echter alsnog gestemd over de motie en tot ieders verbazing werd deze aangenomen met 69 stemmen voor en 67 stemmen tegen. Opvallend, aangezien het kabinet tegenstemde. Nu blijkt dat een foutje van CU-Kamerlid Stieneke van der Graaf ervoor zorgde dat de motie een meerderheid haalde. Ze riep per ongeluk ‘voor’ terwijl ze tegen had moeten stemmen, zo gaf ze zelf aan. Partijgenoot Voordewind attendeerde de Kamervoorzitter er nog op dat het een fout was, maar dat haalde niets meer uit.

De ChristenUnie spreekt zelf over een ‘menselijk foutje’. Op Twitter wordt massaal gereageerd op de gebeurtenis en is zelfs de hashtag ‘Stienekebedankt’ in het leven geroepen. Wilders is hoe dan ook blij met de meerderheid en wil zo snel mogelijk een brief van het kabinet over de wijze waarop de motie uitgevoerd gaat worden.


Politiek
- Kaag heft blokkade CU op en wil onderhandelen: "Wij zijn bereid een concessie te doen"
- Zo reageren christelijke partijen op Prinsjesdag
- Gert-Jan Segers krijgt meeste vertrouwen van Nederlandse kiezer
- Sigrid Kaag stapt na motie van afkeuring op als minister en wenst haar collega's "Gods zegen"
- CDA, ChristenUnie en GroenLinks komen met Nationaal Isolatieprogramma
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gaaf! "ze had moeten stemmen..." maar ze volgde kennelijk haar hart ... of de grondwet. Jammer dat ze dat achteraf een foutje noemt. Nu is mij altijd geleerd dat kamerleden behoren te stemmen "zonder last of ruggespraak". Ze had dus helemaal niet "moeten" stemmen wat gedicteerd wordt. Juist dat "moeten" is een totalitaire aantasting van de democratie. Zie artikel 67 lid 3 van de Nederlandse Grondwet, dat voortdurend middels de fractie- of coalitiedscipline met voeten getreden wordt.
J
Ik mis een dimensie bij de C.U. Is dit echt een vergissing, of is dit de hand van de Heere God in het politieke proces, een hand die genadig een CU-kamerlid heeft geleid door een dwaalweg, maar wel tot zegen. Als ik kijk naar de NOW-subsidies die zijn verstrekt zijn dat echt verspilde miljarden. Ik heb daar wat studie van gemaakt en het is schokkend hoe veel geld is verspild. De grootste en duurste advocatenkantoren krijgen miljoenen. De grootste on-line-webshop van Nederland heeft en krijgt 2,3 mln en heeft een top-omzet in dit rampjaar.
M
“Vroeger” stemde je ‘naar eer en geweten’, nu maar wat gedicteerd wordt.

En het dan een ‘menselijke foutje’ noemen, onmenselijker kan het niet.

Echt een mes in de rug van de gezoundheidswerkers!

Het had haar gesierd als ze het “ingegeven” had genoemd.
Toon meer reacties (1)