Ds. P. Roos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Man maakt mensen het leven zuur: waarom heeft God hem zo gemaakt?

"Wij kennen een autist die geheel geen emoties heeft en iedereen in zijn omgeving het leven zuur maakt door middel van zijn psychopathie. Nu vragen wij ons af, hoe kan God een mens scheppen met zo’n ziekte?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Het beeld dat de vraagsteller schetst heeft duidelijk heel negatieve aspecten", merkt ds. P. Roos op in zijn antwoord. "Ik kan dat dus niet beoordelen omdat de betreffende persoon mij onbekend is. Ik weet van andere personen dat de hier gebruikte aanduidingen zeker voorkomen. Het gaat om een heel aangrijpende werkelijkheid. Je kunt je inderdaad afvragen welke bedoelingen de Heere heeft met dusdanige levens.

Ik ga niet mee met de gedachte dat God de Schepper is van onvoorstelbare verkeerdheden. Ziekten worden in de Bijbel soms toegeschreven aan de mens zelf, aan de duivel of aan God. Je kunt hier niet zomaar een keus maken. De huidige leer over de mens (antropologie) ziet in veel gevallen de mens als het product van zijn genen, van zijn aanleg. Dat neigt ook naar een zeker fatalisme. Ik ben er echter van overtuigd dat ook ieder mens zijn verantwoordelijkheid heeft. Er zijn altijd mogelijkheden in de mens, waarop hij kan worden aangesproken, hoe gering deze ook zijn.

De Heere kunnen we niet narekenen. De geopenbaarde waarheid is dat de Heere de mens goed geschapen heeft en dat de zonde uit de mens is voortgekomen. Tenslotte is het ook zo, dat elke kwaal, juist ook psychische kwalen, positieve elementen bevatten. Mensen met psychische moeiten kunnen op een ander terrein hoogbegaafd zijn. Dat stelt alles weer in een ander licht. Verder zou het kunnen zijn dat mensen die hier te worstelen hebben, juist ook hierdoor kunnen leren des te meer uit Gods genade te leven."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

Lastig die stickers; autist in combi met psychopaat... Het zal maar over je gezegd worden over jou als autist... Kennelijk weet de vraagsteller niet goed wat autisme is.
Nee! dit misverstand mag geen kans krijgen! Afwijkingen van het lichaam, geest en verstand die kenbaar worden tijdens zwangerschap en geboorte kunnen als definitief worden beschouwd. Het is onverstandig en zelfs OnBijbels om met het oog op genezing de handen op teleggen bij een persoon die het downsyndroom heeft. Ledematen die ontbreken of misvormd zijn dienen wij te aanvaarden.
Zou het niet zo kunnen zijn dat die persoon bezten is van een demon!!! Waarom werden demonen uitgedreven doo Jezus. Als ze er toen waren, zijn ze er nu nog ook en hebben wij niet de opdracht gekregen als wedergeboren christen de straat op te gaan, het goede woord te brengen, de zieken de handen op te leggen, en demonen uit te werpen in de naam van Jezus?! Denk daar eens even over na.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events