Bisschop William Love
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2020 door Redactie

Bisschop weigert homohuwelijken in te zegenen en treedt af

Na lang overleg, heeft de Episcopal Church besloten voortaan homoseksuele huwelijken in te zegenen. Volgend op het nieuwe beleid besluit William Love af te treden als IXe bisschop van Albany, New York. De Christian Post citeert uit de aftreedrede van de bisschop. "Ik ben erg teleurgesteld en het sterk oneens met de beslissing van de raad", aldus Love.

"Ik heb door Gods genade alleen en de kracht en leiding van de Heilige geprobeerd trouw en gehoorzaam te zijn aan Gods Woord zoals aan bij geopenbaard door Zijn Geest. Ik erken Zijn autoriteit over mijn leven en mijn bediening. En ik heb geprobeerd door Gods genade en de Heilige Geest geprobeerd me aan mijn geloften als bisschop te houden, ondanks de recente beslissing van de raad", vertelt Love met tranen in zijn ogen. "Ik heb me ingezet om Jezus als hoogste Heer te verkondigen. Ik heb hard gewerkt om over het geloof, de eenheid en vermaning van de kerk te waken."

De bisschop raakt emotioneel tijdens zijn toespraak. "Ik dank God voor de mate waarin ik geslaagd ben in mijn taak en ik vraag om vergeving voor de aspecten waarin ik tekortgeschoten ben", aldus Love met een brok in zijn keel.

"Het ontzeggen van het huwelijk aan homoseksuele stellen heeft een aanzienlijke invloed op hun geestelijke, emotionele en fysieke welzijn als onderdeel van het volk van God. De uitdrukking van liefde verandert drastisch wanneer het wordt erkend, verwelkomd en gezien. Het verlies van een publieke ceremonie heeft gevolgen voor het paar, de familie en vrienden en de gemeenschap", licht de raad hun beslissing toe.

Love stelde eerder al dat homoseksuele relaties niet tot Gods plan behoren: "Jezus roept de kerk op om Zijn voorbeeld te volgen. Hij roept de kerk op om de moed te hebben om Zijn waarheid in liefde te spreken over homoseksueel gedrag - ook al is het politiek niet correct. Seksuele relaties tussen twee mannen of twee vrouwen zijn nooit deel van Gods plan geweest en zijn een vertekening van Zijn het ontwerp dat zichtbaar is in de schepping. Daarom moet dit worden vermeden."

De Anglicaanse bisschop zal per 1 februari 2021 officieel aftreden.

Bekijk in de onderstaande video de afscheidsrede van bisschop William Love. Het geciteerde fragment begint bij 1:36:00.

Lees het volledige artikel

Reacties

Terecht roept William Love de kerk op om de moed te hebben in liefde Gods waarheid te spreken over homoseksueel gedrag, ook al is het politiek niet correct, en begrijpen vele mensen het niet.

Ook al betekent het een geestelijke strijd, het vasthouden aan Gods waarheid maakt werkelijk vrij.
W
Wauw, wat een oprecht gelovig en nederig man hoor ik hier spreken!!
J
Een man die staat voor zijn geloof.
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen