Pleegzorg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Campagne ‘Welkom Thuis’ tijdens landelijke Week van de Pleegzorg

Van 28 oktober t/m 4 november is de landelijke Week van de Pleegzorg. In dit kader start Timon, een christelijke instelling voor jeugdhulp, haar campagne ‘Welkom thuis’.

Hoe welkom is jouw thuis?
We dagen kerken en christenen uit te onderzoeken: Hoe welkom is mijn thuis? En voor wie mag ik mijn huis open stellen als iemand een thuis mist? Via deze website vind je gratis materialen zoals:

  • Een inspirerende Bijbelstudie van schrijfster en pleegouder Annemarie ten Brinke
  • Een online pleegoudertest
  • Een video over pleegzorg, te gebruiken tijdens een themadienst/avond over pleegzorg

Extra aandacht voor pleegzorg in coronatijden
Met de branche organisatie Pleegzorg Nederland en collega pleegzorgorganisaties vraagt Timon in de Week van de Pleegzorg aandacht voor de kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Het is niet verwonderlijk dat juist in coronatijd en de (halve) lockdown die aandacht harder nodig is dan ooit. Om kinderen een zo thuis mogelijke vorm van hulp te bieden is pleegzorg het eerste en beste alternatief als thuis wonen echt niet meer lukt.

Timon doet daarom een dringende oproep aan christelijk Nederland om vooral nu hun hart en huis open te stellen. Met meer beschikbare pleegouders is een best passende plek nabij school en vrienden sneller en beter te vinden. Timon is in het bijzonder op zoek naar pleegouders die overwegen een tiener een thuis te geven.

Op 24 november en 17 december a.s. om 20.00 uur organiseert Timon online pleegzorg informatieavonden voor belangstellenden.

Foto: Timon

Reacties

r
Een christelijk opgevoed kind is niet thuis in een pleeggezin wat geen christelijke achtergrond heeft! Bedankt jeugdzorg!
T
Reinald, in Nederland zijn er in verhouding heel veel Christelijke pleegouders. Het is immers de liefde van Christus die ons dringt. Ik ben ruim 35 jaar pleegouder en heb zeer veel pleegouders leren kennen: allemaal christen. Pleegzorg is geen “evangelisatiemethode” . Maar elk kind dat bij mij in huis heeft gewoond heeft de liefde van Jezus geproefd. Daarom is het zo belangrijk dat christen-ouders zich aanmelden als pleegouder. Er zijn veel pleegzorgaanbieders. Christelijke, maar ook “gewone”.
r
Dag Truus van Nieuwenhuijzen,Wij hebben beperkte zoon, wij kregen geen pgb enkel respijtzorg van max 8 uur in de week! Dit is echter veel te weinig, want zo blijkt uit onderzoek dat hij 24 uurs zorg nodig heeft! Vrouw lief heeft onze zoon 6 jaar met liefde opgevoed, maar raakte overspannen! Dus jeugdzorg stelde voor om hem tijdelijk uithuis te plaatsen (op vrijwillige basis) echter onze zoon is nooit meer thuis terug gekeerd dankzij pleegzorg en de jeugdzorgwerkers! We zijn zelfs uit de ouderlijke macht gezet! Ons kind is ontvreemd!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events