Daarom Kerst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2020 door PKN

Liederen Stef Bos en Elly & Rikkert op gratis kerst-cd

Stef Bos heeft het bekende kerstlied ‘stille nacht’ herschreven tot een inspirerende moderne versie. Via daaromkerst.nl kan de cd met dit lied gratis besteld worden. Voor kinderen is er een gratis cd met liedjes van Elly en Rikkert over hoop, verbinding en feest. De Protestantse Kerk, initiatiefnemer van Daarom Kerst, wil mensen in Nederland op deze toegankelijke wijze bekend maken met de christelijke betekenis van het Kerstfeest.

Over de hele wereld wordt in december Kerst gevierd. Kerstbomen, kerstcadeaus en wintermarkten bepalen voor een groot deel onze kerststemming. Voor christenen draait het niet om bomen of lichtjes. “Wij vieren met Kerst de geboorte van Jezus Christus. Zijn geboorte is het grootste cadeau van Kerst en daar willen we graag van delen”, aldus organisator Daan Damsteeg. “Daarom is er ook in 2020 weer een nieuwe actie. Net als vorig jaar kunnen mensen gratis een kerst-cd bestellen. Een cd die mensen hopelijk bepaalt bij waar Kerst echt over gaat, namelijk de geboorte van Jezus.”

Geef Licht - Stef Bos
Dit jaar is gekozen voor een cd van artiest Stef Bos onder de titel ‘Geef Licht’. Stef zingt intense liederen die in de huid kruipen van bijbelse personages, zoals alleen Stef Bos dat kan! Ook heeft Stef Bos het bekende kerstlied ‘stille nacht’ gecoverd, waardoor het opnieuw gaat leven en blijft inspireren.

Kijk, het wordt licht - Elly & Rikkert en vrienden
Wat een feest voor kinderen! Elly & Rikkert hebben samen met vele vrienden een vrolijke, meeslepende en persoonlijke cd voor kinderen gemaakt met liedjes over hoop, verbinding en feest. Tegelijkertijd een cd die de luisteraar een spiegel voorhoudt. Het legt de relatie tussen kinderen die het kerstfeest vieren in Nederland en gevluchte kinderen die het kerstfeest vieren in een vluchtelingenkamp in Griekenland.

Een gratis cd. Voor jezelf of om weg te geven
Op www.daaromkerst.nl zijn de CD’s gratis te verkrijgen voor uzelf of om bijvoorbeeld cadeau te geven. Scholen of kerken die een grote oplage willen bestellen om uit te delen, betalen een onkostenvergoeding van € 2,50 per stuk.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events