Nienke Alblas herfst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

16 november 2020 door Nienke Alblas

De geloofslessen die de natuur ons leert in de herfst

De herfst onthuld buiten steeds meer van haar schoonheid aan ons. Ik ben iemand die helemaal opbloeit van elke seizoenswisseling. Het is maar goed dat ik in Nederland woon, want hier zien we de winter, lente, zomer en herfst duidelijk terug in de natuur.

We zien hoe de bomen gedwongen hun blaadjes neerleggen wanneer de kou ons land binnendringt, om in de winter de koude lucht in en uit te ademen en in de lente de krokussen op te zien schieten, waarna de zomerzon alles verder op laat bloeien.

Al op de basisschool leer je over de seizoenen. Het is iets wat 'hoort bij het leven'. In ieder geval in ons kikkerlandje. We kunnen weinig doen tegen de weersveranderingen. De seizoenen leren ons dan ook om ons over te geven. In Zweden zeggen ze ook wel: 'Je hebt geen slecht weer, je hebt slechte kleding.'

Zo is het geloof ik ook in ons leven. We mogen ons leren overgeven aan de verschillende seizoenen waar God ons doorheen leidt. Droge periodes en periodes van regen, donker en kou, warmte en licht. In al deze seizoenen is God erbij. Zijn Woord staat vast en in de Bijbel kunnen we eindeloos lezen over Zijn trouw.

Wat als we zouden zijn als bomen? Wat als we gedwongen onze blaadjes los moesten laten? Wat als we de schoonheid van de natuur met andere ogen bewonderen en de lessen koesteren die God fluistert door de herfstbries heen?

Ik geloof dat we dan leren te vertrouwen en omarmen. Ik geloof dat we dan in een diepe relatie met God en liefde voor Zijn schepping zullen zorgen voor elkaar, onszelf en bovenal de wereld.

Hoe kijk jij naar de seizoenen? Welke les leer jij daaruit?

Volg CIP op Instagram voor meer inspiratie!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events