Trump bijbel kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Donald Trump zegt lidmaatschap bij kerk op

Van huis uit leerde Donald Trump het geloof kennen in de Presbyterian Church USA (PCUSA). Afgelopen vrijdag maakte de president van de Verenigde Staten van Amerika bekend dat hij zich niet langer schaart onder één dominatie. Trump noemt zichzelf nog steeds christen, maar heeft zich uitgeschreven bij de gereformeerde kerk. Hij verbindt zich niet met een ander kerkgenootschap.

CIP.nl zette 7 geloofsuitspraken van Trump op een rijtje. "Vanaf jongs af aan is mij het belang van geloof en gebed bijgebracht", vertelde de president over zijn geloofsopvoeding. Hij is zijn ouders erg dankbaar voor zijn opvoeding, maar heeft toch besloten zich uit te schrijven bij de PCUSA. De president geeft aan dat hij tijdens de pandemie samen met zijn vrouw Melania regelmatig naar kerkdiensten kijkt van verschillende kerken wereldwijd.

Op de vraag of Trump 'evangelical' is, gaf de president geen antwoord. Echter gaf hij wel aan de zoon van Billy Graham, Franklin Graham, sterk te waarderen. "Deze geweldige mensen houden van de VS en hebben een oprecht verlangen om samen te werken voor de verbetering van alle Amerikanen", aldus Trump.


Amerikaanse verkiezingen
- Trump spreekt Amerikaanse volk toe: "Verkiezing was doorgestoken kaart"
- Jan van den Bosch ziet Joe Biden niet als boeman: "Hij schaamt zich het evangelie niet"
- Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?
- Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
- Joe Biden wordt de nieuwe president: reden voor een feestje?
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Reacties

Goed zo, want de kerk zijn wij zelf. Iedereen die zijn/haar hart aan Jezus heeft gegeven daar woont de H.Geest. De kerk zoals algemeen bedoeld wordt is een bonk stenen.
P
Hij heeft zijn eigen kerk gesticht met zijn persoonlijke kerkleer.
Inderdaad de kerk als gebouw faciliteert een geloofsgemeenschap.

Maar wat ik toch echt mis, is de aanwezigheid van een grote geloofsgemeenschap, waarin Gods Geest werkzaam is en de gelovigen een lichaam vormen inclusief de functionerende Geestesgaven. De silence present of the Holy Spirit without words, is iets dat ervaren kan worden en dat berust niet op louter emotie van een bepaalde groep gelovigen van een bepaalde richting. Wat Trump

persoonlijk ervaart, weten we niet!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen