biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Nienke Alblas

Christenen zetten geloof staat centraal bij online bijeenkomst Joe Biden

Christelijke televisiemaker DeVon Franklin en zijn vrouw presenteren een online bijeenkomst voor Biden. Het geloof staat centraal bij de livestream van afgelopen zondag. "Wij zijn klaar voor een nieuwe regering", aldus Franklin. "Het is tijd om gerechtigheid, compassie en beschaving terug te brengen in ons land." De Christian Post doet verslag van het online evenement.

De livestream wordt gehouden naar aanleiding van de periode waarin Amerikanen hun stem uit kunnen brengen per post en op andere manieren via 'early voting'. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om op de verkiezingsdag te stemmen, kan je alsnog je stem uitbrengen. Zo heeft iedereen de kans om hun stem te laten horen, iets wat DeVon en zijn vrouw aanmoedigen. "We kunnen niet wachten tot er iets verandert: we moeten de verandering laten zien die we terug willen zien."

"Als Amerikanen steunen we elkaar", vertelt Vice President Camala Harris in een korte toespraak. "Als gelovigen bouwen we elkaar op. Dus vandaag, roepen we iedereen op om te stemmen."

Presidentskandidaat Biden vertelt open over zijn geloof als praktiserend katholiek. "Het geloof heeft mij door moeilijke perioden in mijn leven geholpen, toen ik mijn dochter verloor en mijn zoon kanker had. Persoonlijk, voor mij, gaat het geloof over hoop, een doel in het leven en kracht", aldus Biden.


Amerikaanse verkiezingen
- Jan van den Bosch ziet Joe Biden niet als boeman: "Hij schaamt zich het evangelie niet"
- Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?
- Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
- Joe Biden wordt de nieuwe president: reden voor een feestje?
- Zo reageert het Reformatorisch Dagblad op overwinning Biden
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Lees het volledige artikel

Reacties

W
Ik huldig 'de oude zienswijze' uit de kringen van de Vergadering van gelovigen, dat het uitspreken van voors en tegens bij 'christelijke' politici maar een riskante bezigheid is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events