Walter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

29 oktober 2020 door Patrick Goede

Hoe de miskraam van baby Walter ten goede werd gebruikt

De 20 weken te vroeg geboren baby Walter Joshua leefde slechts enkele minuten maar het was volgens moeder Alexis Fretz genoeg om "meer levens dan ze ooit had gedacht" positief te kunnen beïnvloeden. "Ik begrijp niet waarom de Heer hem thuishaalde maar ik moet Zijn perfecte timing vertrouwen", zegt de moeder op haar blog.

"Hij was volledige gevormd en alles zat erop en eraan. Ik kon zijn hartje zien klopen in zijn kleine borstkas", vertelt Alexis. Het ziekenhuispersoneel bad met haar, huilde met haar en zorgde voor elke nood. "Ze hebben het geen één keer over een 'foetus' gehad", merkt de moeder op. Ze gaven het echtpaar en hun dochter ook de privacy om de kostbare en schaarse momenten met hun te vroeg geboren baby samen te hebben.

Eerst wilde ze niet dat haar man foto's maakte van hun veel te vroeg geboren zoon. Het ziekenhuispersoneel had er net op aangedrongen dat ze een band zouden opbouwen met het baby'tje dat slechts enkele minuten te leven had. Alexis kreeg het baby'tje op haar buik gelegd en voelde zijn hartje stevig kloppen. Ook haar man en dochter kregen hun moment met baby Walter. Achteraf is ze heel dankbaar voor die momenten samen omdat het de levens van mensen blijvend heeft veranderd.

Moeder Alexis: "Ik ben zo blij dat mijn man de camera heeft gepakt. Ik heb berichten van mensen vanuit het hele land gekregen die een verlies meegemaakt hebben en geraakt zijn door dit verhaal. Ik heb zelfs een paar berichten gehad van mensen die de foto's gebruikt hebben om moeders die twijfelden over abortus te bereiken."

"Ik zal misschien nooit helemaal begrijpen waarom God Walter thuishaalde maar het troost mij dat ik weet ik waar hij is en dat ik hem weer zal zien", zegt moeder Alexis tot besluit. Ze vertelt dat de foto's vrij gedeeld mogen worden en dat ze bidt dat God die foto's zal blijven gebruiken om levens te beïnvloeden.

Reacties

G
Wow wat een verhaal en schitterende foto's. Raakt me.
M
Hoe kan je nog een abortus overwegen als je dit gezien hebt.

Het ontroert me enorm.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen