Barrett
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Kogel door de kerk: Conservatief christelijke Barrett nieuwe hoge rechter VS

Het kan niet meer misgaan voor de conservatieve Amerikaanse rechter Amy Coney Barrett. Maandagavond (plaatselijke tijd) werd haar benoeming door de Amerikaanse Senaat goedgekeurd met vier stemmen verschil. Ze legde vervolgens direct haar eerste eed af als opperrechter. Dit deed ze bij het Witte Huis in het bijzijn van president Donald Trump. Vandaag volgt de tweede eed.

De Amerikaanse Senaat keurde met 52 stemmen voor en 48 stemmen tegen de benoeming van Barrett goed. De 48-jarige conservatieve rechter volgt Ruth Bader Ginsburg op, die een maand geleden overleed. Opperrechters worden benoemd voor het leven. In het Witte Huis liet men er geen gras over groeien. Nog dezelfde avond legde Coney Barrett in de nabijheid van president Donald Trump haar eerste eed af. Vandaag volgt de tweede eed. Deze zal in het Hooggerechtshof worden afgenomen door opperrechter John Roberts. Hierna is de benoeming van Coney Barrett officieel.

Trump wilde koste het wat kost voor de verkiezingen, die volgende week plaatsvinden, een nieuwe rechter aanstellen. Hierdoor heeft het Hooggerechtshof nu een conservatieve meerderheid van 6 tegen 3. Coney Barrett is reeds de derde hoge rechter die door Trump wordt aangesteld in zijn regeringsperiode.

Barrett staat bekend als een zeer conservatieve katholiek. Dat heeft invloed op belangrijke ethische standpunten. Zo is uitgesproken prolife en melden diverse media ook dat ze geen voorstander is van het homohuwelijk. Zelf getuigde ze vooral van haar geloof gedurende het benoemingsproces en benadrukte ze meerdere keren dat ze in de kracht van het gebed gelooft. Trump noemde haar eerder tijdens een campagnebijeenkomst een “briljante juridische geest die de Godgegeven rechten en vrijheden verdedigt”.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Reacties

J
Congrats! and God bless her and America

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen